El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Repunt de nous casos a les comarques

Per primer dia en tot el mes de maig, superem la dotzena de nous casos positius en tan sols 24 hores. Amb responsabilitat i cap es pot fer bé la desescalada, així que precaució. Això si, no sumem morts per cinqué dia consecutiu. L'actualització de hui fa referència al dimecres 20 de maig. 

Les nostres comarques sumem 13 nous casos positius, i és el tercer departament de Salut de la província d'Alacant que més casos suma en l'última actualització. La Marina Baixa comptabilitza 29 nous casos, i Alacant 16 nous casos. La resta de departaments tenen almenys la meitat que els d'Alcoi. No és bona xifra, perquè durant tot el mes de maig no hem superat els 5 nous casos diaris detectats, i aquest 13 suposa un gran increment. Així que cal aplicar el seny: poseu-vos mascareta, guardeu les distàncies, eviteu aglomeracions i llaveu-vos sovint les mans. Recordeu que es permeten fer coses, però això no significa que siga obligat fer-les. I precaució també als pobles, on ara poden flexibilitzar les mesures

Pel que fa a les morts, i com ja va anunciar la consellera anit, la província d'Alacant no ha sumat cap mort en les últimes 24 hores. El nostre departament ja fa 5 dies consecutius sense cap pèrdua, i mantenim la xifra de 115 morts.

Després del ball de xifres i canvis d'hores d'actualització, hui ja tornen a coincidir les xifres oferides per conselleria i les que es pengen obertament a la web de Sanitat. Recordem que a partir d'ara, Sanitat oferirà actualització per províncies a les 19 hores, fent referència a les dades del dia anterior, de 00 a 24 hores. Hi està previst que a les 19 hores s'oferisquen les dades d'ahir. Però l'actualització per departaments arriba 12 hores més tard, a les 14 hores de l'endemà, així que l'actualització que oferim ara fa referència a les dades registrades durant les 00 i les 24 hores de fa dos dies, 20 de maig.

 

Més informació... Clica ací per a seguir les dades diàries al Departament de Salut d'Alcoi.