El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Rescatada semiinconscient al Benicadell

L'ací va entrar un minut abans de les 13:30 del migdia, i tot el rescat fins a arribar a l'ambulància ha suposat tres hores de treball dels Bombers i Emergències.

La dona ha patit una forta caiguda quasi en el cim de la muntanya, i ha patit diverses fractures. El fred i la neu han complicat les tasques de rescat.Els Bombers informen d'un rescat este diumenge 29 de gener a Beniatjar, a la serra del Benicadell. Una dona de 40 anys ha caigut des d'una altura d'almenys 5 metres, s'ha colpejat en el cap i ha patit diverses fractures i pèrdues de consciència.

Els Bombers, gràcies al contacte que mantenien amb la persona que acompanya a la ferida, els han localitzat quasi en el cim de la serra a més de mil metres d'altura. Trobar-los ha sigut difícil, expliquen els Bombers, pel fred, la neu i els núvols.

Ja en la ferida, l'abriguen i la col·loquen en una llitera per iniciar el descens. Als 500 metres coincideixen amb l'equip d'Emergències, un equip de sanitaris del SAMU, així que s'instal·la un 'punt calent' per a atendre-la, col·locar-li una via i aplicar-li oxigen.

Una vegada estabilitzada continue el descens fins a la senda forestal on ja pot accedir l'ambulància que l'ha traslladada a l'Hospital General d'Alacant. La dona ha patit diversos colps al cap i s'ha trencat la tíbia, el peroné, el canell i tres dits.