El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Rescaten un mussol reial prop de Xixona

L'ocell ferit ha sigut traslladat al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Santa Faz, on li han realitzatr els tractaments veterinaris pertinents. Allí quedarà internada fins que puga ser alliberat en el medi natural.

Una patrulla de la Guàrdia Civil ha salvat la vida d'un mussol reial després que una de les ales d'aquest quedara immobilitzada en una tanca de filferro. El rescat ha tingut lloc en Mutxamel, a càrrec d'una partida del SEPRONA de la veïna localitat de Xixona.

L'incident va tenir lloc el passat dijous 8 d'agost, quan agents van rebre la trucada d'un caçador, que alertava sobre l'existència d'un ocell rapaç ferida, en la Partida Cotoveta de Mutxamel. Els moviments que va fer l'animal per a tractar d'alliberar-se, li havien provocat una ferida sagnant a l'altura de l'articulació de l'ala esquerra i la pèrdua de massa muscular. Els dos agents, juntament amb la col·laboració del caçador, van iniciar un protocol d'actuació per a la recuperació de fauna salvatge, amb el qual van aconseguir salvar a l'ocell i evitar la més que probable mutilació de l'ala.

L'ocell ferit ha sigut traslladat al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Santa Faz, on li han realitzat els tractaments veterinaris pertinents. Allí quedarà internat fins que puga ser alliberat en el medi natural.