El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Restaurats dos dels documents més antics de l'arxiu municipal

Documents restaurats.

El treball l'ha realitzat un taller de restauració de València, amb un pressupost de 4.700 € incloent-hi les despeses de transport i assegurança.

L’Arxiu Municipal d’Alcoi ha restaurat dos dels seus documents medievals més antics, originaris el segle XIV. D'una banda un llibre de la cort del justícia Barceló Renau (1321) i de l'altra un notal de l’escrivà Pere Miró (1321-1329).

Segons l’informe elaborat pels restauradors, els dos documents es trobaven en mal estat de conservació, la qual cosa inhibia la seua consulta. Els principals danys havien estat originats per microorganismes i per l’acció d’insectes, amb deterioració en els marges dels volums i pèrdues del suport d’escriptura. Les enquadernacions també presentaven deteriorament per deformacions i pèrdues del suport documental.

Els principals objectius de la restauració han consistit a frenar el procés de desintegració i deteriorament i el restabliment de la integritat dels documents per a permetre la seua consulta i garantir una conservació òptima a partir d’ara. Per assegurar la seua conservació s’han elaborat a més unes carpetes per a cada llibre i caixes de conservació seguint la normativa internacional.