El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Restauren els camins i el mobiliari del Racó Sant Bonaventura

La restauració i renovació que s'ha fet al mobiliari inclou:  baranes, ponts, aparcabicicletes, taules i altres elements deteriorats.

L’Ajuntament d’Alcoi adequa el Racó Bonaventura després de rebre una subvenció de la diputació d’Alacant destinada a reparar els danys causats per les tempestes que es van viure a finals del 2019 i a principis del 2020.

El Racó Sant Bonaventura torna a ser el d’abans gràcies a la subvenció de 10.685 € rebuda des de la Diputació d’Alacant per a restaurar els esllavissaments i arrossegaments de terres i el canvi del curs fluvial d’alguns punts produïts durant les fortes pluges de final de l’any passat i inici d’aquest 2020.

Les intervencions dutes a terme per l’Ajuntament han estat enfocades principalment a la retirada de terres en les zones de trànsit de vianants i l'aport de terres a les zones on els arrossegaments han sigut més intensos. A més s’ha restaurat el mobiliari del paratge natural que estava danyat pel temporal.

S’ha aprofitat per a fer una neteja vegetal dels camins que connecten el Racó amb el Quinzet i el que va del Quinzet al Parc de Skate de Santa Ana. També s’ha instal·lat una corda per delimitar camins i zones de trànsit d’espais naturals per tal de respectar l’ecosistema del Racó. Per últim s’han millorat la senyalització i la neteja dels senders per facilitar el pas i prevenir incendis i s’han col·locat uns pilons per impedir el pas de vehicles.

Totes aquestes actuacions estan en consonància amb els objectius que es persegueixen en un Paratge Natural Municipal com aquest i que són fonamentalment: protegir i conservar ecosistemes, espècies i processos ecològics, restaurar el medi natural dels cursos fluvials, quant a hàbitat i a connexió biològica” ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre.  A més ha destacat que aquests treballs són importants per promoure l’activitat educativa ambiental i per integrar l’ús social turístic recreatiu en la conservació del paratge.