El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Restriccions per accedir a la Font Roja amb cotxe en dies d'aglomeracions

Aramultimèdia

Sols es veurà limitada l'accés amb cotxes, es podrà anar a peu o en bicicleta fins al parc.

Els caps de setmana i alguns dies festius provoca una allau de visites al parc de la Font Roja i les 70 places d’aparcament a voltes resulten insuficients, el que provoca que s’estacione a ambos costats de la carretera, dificultant el pas dels serveis d’emergència si resultaren necessaris.

El parc natural de la Font Roja ha sigut un dels parcs naturals de la Comunitat Valenciana més visitats de l’any 2020, s’han registrat més de 35.000 visites durant l’any passat, xifra similar als 37.000 de 2019. Tan sols 2.000 persones menys tot i el confinament que es va viure.

Aquesta gran quantitat de visites està accelerant el que s’està perseguint des de fa anys, controlar l’accés al parc amb vehicle. Segons el regidor de Transició Ecològica i Protecció Civil, Jordi Silvestre, quan l’aparcament de la Font Roja es veu desbordat, els visitants aparquen als dos costats de la carretera d’accés al parc i açò suposa un gran perill. Si en algun moment els serveis d’emergència hagueren d’arribar al parc, tindrien molts problemes per accedir pel mal estacionament dels vehicles en la carretera.

Sempre que es prediu una possible aglomeració a la Font roja es col·loquen unes tanques en la carretera i obliga al personal de protecció civil a desplaçar-se fins allí per tal de controlar els cotxes que passen i els que no. El que es pretén aconseguir en un futur és que aquest control siga realitzat mitjançant unes barreres automàtiques. Les barreres ja es poden veure a l'anar cap a la Font Roja, però encara no han sigut posades en funcionament perquè està esperant-se a la instal·lació del sistema elèctric.

Aquestes barreres sols es faran servir quan l’aparcament de la Font Roja estiga complet perquè no puge cap vehicle més fins que no es buide algun lloc per aparcar. Les restriccions seran sols per als cotxes, es podrà anar a peu o en bicicleta fins al parc perquè l’objectiu és evitar els vehicles mal aparcats en la calçada.