El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Resultats de les votacions de jornada continuada

La votació el passat 4 d'abril, en un dels 11 centres de l'Alcoià i el Comtat on es va celebrar
Aramultimèdia t'ofereix les xifres finals de cada centre, amb dades de participació i pares a favor

Tots els centres de l'Alcoià i el Comtat que han votat, han aprovat el canvi d'horari per a l'any que ve. La participació en tots els centres ha sigut molt alta, amb una mitjana del 82 per cent, i mai per davall del 60 per cent. El suport sí que sigut diferent en cada centre. Mentre que en El Romeral d'Alcoi o el San Juan y San Pablo d'Ibi s'ha aprovat pels pèls, al CEIP Montcabrer de Muro el suport ha sigut del 77 per cent.

La conselleria d'educació ha facilitat el llistat dels col·legis amb el resultat de les votacions, tot i que recorda que "s'estan comprovant cadascuna de les actes lliurades pels centres, i que s'han d'atendre possibles al·legacions".

Dos de cada tres centres a la Comunitat han votat a favor de la jornada continuada. Però en les nostres comarques, tots els centres que han votat, han apostat pel canvi d'horari. Això si, el suport ha sigut diferent en cada centre. Mentre que al col·legi San Juan y San Pablo d'ibi o al Romeral d'Alcoi s'ha aprovat pels pèls, al CEIP Romeral de Muro el suport dels pares ha sigut del 77 per cent.

Cal recordar que es necessitava un 55 per cent de tots els pares del centre a favor per acceptar el canvi; de tots els pares del centre, no sols dels que anaren a votar. Així, la participació era important en el cas d'apostar pel canvi, ja que l'absència de vot equivalia a un no. Tot i això, la implicació en tots els centres ha sigut molt bona, amb una mitjana de participació del 82 per cent, i mai per davall del 60 per cent.

Les xifres concretes de cada centre són les següents:

CEIP Montcabrer de Muro. 402 pares, on el 76,98 per cent voten a favor. Participació del 84,65 per cent.
CEIP Miguel Hernández d'Alcoi. 590 pares dels quals 74,2 per cent voten a favor. Participació del 85 per cent.
CRA Mariola Benicadell d'Alfafara. De 127 pares, el 70,68 per cent han votat a favor. Participació altíssima, del 97,64 per cent
CEIP Sant Jaume d'Onil. 457 pares, i el 70 per cent a favor. Participació del 85 per cent.
CEIP Horta Major d'Alcoi. 486 pares, i el 68,83 per cent a favor. Amb una participació del 78,6 per cent.
CEIP Rico Sapena de Castalla, 822 pares, amb el 68,4 per cent a favor. Participació del 80,55 per cent.
Col·legi Sagrada Família, les Esclaves d'Alcoi. 527 pares, dels quals el 64,7 per cent està a favor. Ha votat el 80,65 per cent.
CEIP Mare de Déu de la Salut d'Onil, on dels 36 pares, el 63,5 per cent ha votat a favor, amb un 85 per cent de participació.
CEIP Sant Vicent d'Alcoi. Dels 492 pares, el 60,56 per cent a favor. 72,83 per cent de participació
CEIP El Romeral d'Alcoi. 731 pares, i 57,31 per cent a favor. Amb un 70,19 de participació.
Col·legi Sant Juan y San Pablo d'Ibi. 590 pares, dels quals 56,52 per cent a favor. Voten el 84,75 per cent.

En tota la província d'Alacant, la votació ha eixit positiva en 80 centres, i negativa en 16, la gran majoria, 6, a Elx.

Per altra banda, tot indica que en les nostres comarques les votacions han sigut bastant tranquil·les. Tot i que en algun centre s'ha notat tensió en algun moment - més que res perquè el debat sobre la jornada continuada s'ha radicalitzat innecessàriament en alguns casos - no ha transcendit cap conflicte. Però en altres zones de la Comunitat Valenciana s'han denunciat vots en diferit fora de temps, altercats o pressions. Les dos plataformes oposades que s'han creat a la Comunitat Valenciana, a favor de la jornada partida o continuada, donen compte de tot.

Per últim, tan sols dos centres de les nostres comarques que també demanaren el canvi de jornada no han arribat a la votació. Es tracta del CEIP Perputxent de Beniarrés i el CEIP Francisco Cloquell de L'Orxa. Conselleria no va acceptar el seu projecte, en part perquè els dos centres estan ara en procés de transformació en CRA, Centre Rural Agrupat. Quan finalitze aquest procés, tornaran a demanar el canvi de jornada.