El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Retirats 530 kg de residus d'un tram de 200 metres del riu Riquer

Els ecologistes consideren que en moments de pluja intensa hi ha un problema de desbordament dels col·lectors d'aigues residuals d'algun polígon industrial.

Ha sigut gràcies a la Jornada de Neteja del Riu Riquer, organitzada per la Colla ecologista la Carrasca, i a la que s'han sumat vora 30 persones, entre elles un grup de joves dels Scouts Bronwsea d'Alcoi.

S'ha actuat en un tram de tan sols 200 metres quadrats, i d'on s'ha tret fins a 533 kg de residus, "en bona part plàstics i teles procedents d'abocaments d'origen industrial". Des de la Colla expliquen que ha sigut difícil extraure alguns residus perquè estaven mig soterrats pel fang i els sediments del riu.

També s'han arreplegat moltes tovalloletes humides higièniques. A més de recordar que abocar aquestes tovalloletes al vàter suposa un gran problema, des de la Carrasca també expliquen que "la presència d'aquestes tovalloletes, que es queden enganxades a la vegetació del riu, evidencien que en moments de pluges intenses hi ha un problema de desbordament dels col·lectors d'aigües residuals (possiblement del polígon industrial), que caldria investigar i resoldre, amb la construcció de depòsits de tempestes o amb altres solucions tècniques".

L'acció estava prevista per al passat 5 juny, però es va ajornar per les pluges i finalment s'ha realitzat aquest diumenge 13 de juny. Des de la Colla Ecologista, convocants de la jornada de neteja, expliquen que vora 30 persones s'han sumat a la crida, i valoren especialment "la participació inestimable d'un bon grup de jovens del Grup Scout Brownsea Alcoi".