El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Retirats vora 80 símbols franquistes dels carrers d'Alcoi

Guanyar Alcoi ja havia reiterat en diverses ocasions el compliment de la llei de memòria històrica.

79 plaques d'edificis amb simbologia franquista han sigut retirades dels carrers d'Alcoi en cumpliment de la llei de memòria històrica. L'Ajuntament d'Alcoi ha enviat informació a altres 147 comunitats perquè es procedisca a retirar les plaques que incompleixen amb la llei.

Des del consistori recorden que la llei estableix que els escuts, insígnies, plaques i altres objectes o esments commemoratius d'exaltació personal o col·lectiva de l'aixecament militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura hauran de ser retirades dels edificis i espais públics. No obstant això, la retirada no serà aplicable quan [..] hi haja raons artístiques, arquitectòniques, o artístic-religioses protegides per la llei, la qual cosa podrà ser aplicable a les esglésies.

"La nostra ciutat té els deures fets en el tema de la Memòria Històrica perquè en l’època de la transició es va fer molta cosa, quedava poc per fer i actualment estem treballant per acabar-ho tot", ha indicat el regidor d’obres i Serveis, Jordi Martínez.