El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Reunió a Alcoi per a lluitar contra els delictes d'odi a la ciutat

Ponts d'Igualtat i la regidoria de Seguretat treballara en la creació d'una Unitat específica per a Delictes d'Odi a la Policia Local.

Els col·lectius Ponts d'Igualtat i Mariola, les forces de Seguretat i les regidories d'igualtat i seguretat d'Alcoi s'ha reunit per a tractar els últims delictes d'odi a la ciutat i mantindre un treball conjunt de prevenció. El principal missatge és que davant delictes d'odi "no cal callar ni mirar de costat".

En l'últim semestre, i segons es va denunciar amb una concentració, a les nostres comarques s'haurien produït vora 5 delictes d'odi. Almenys dels que té constància el col·lectiu Ponts d'Igualtat, per què en molts casos aquests atacs no es denuncien. Per a treballar en la prevenció i posar en comú el treball dels diferents agents involucrats, l'Ajuntament ha acollit una reunió entre representants dels col·lectius LGTBI Ponts d'Igualtat i Mariola, representants de les policies nacional i local, i els regidors de seguretat i igualtat. En la reunió es va incidir en la importància de denunciar sempre que se siga víctima o s'observe un delicte d'odi telefonant al 112.

Des de Ponts d'Igualtat, el seu president Aitor Pla mostra satisfacció per la reunió, tot i que espera que es repetisquen de manera periòdica. Els col·lectius LGTBI ja treballen amb la Policia Nacional en accions educatives als col·legis. Però a més, també es vol treballar amb la regidoria de Seguretat per a implantar en la Policia Local una unitat de delictes d'odi. "No és un capritx de Ponts d'Igualtat o qualsevol col·lectiu LGTBI, simplement és la llei LGTBI valenciana aprovada el 2017 que diu que en les ciutats de més de 50.000 habitants cal fer-ho", explica Aitor Pla.

Imatges facilitades per l'Ajuntament