El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Reunió entre UGT i ATEVAL per a valorar el nou Conveni Col·lectiu del Tèxtil

Després del primer mes des de la signatura del conveni, més del 90% dels treballadors de les empreses associades han presentat l'escrit d'adhesió al conveni col·lectiu.

L'encontre es va produir el passat 1 d'octubre, i en ell tant la Federació d'Indústria, Construcció i Agro d'UGT País Valencià (UGT-FICA PV) com l'Associació d'Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL) van analitzar i valorar l'aplicació del conveni col·lectiu extraestatutari signat per ambdues parts.

A través d'un comunicat de premsa, UGT-FICA PV valora positivament les xifres d'adhesió, confirmant que "s'ha signat un bon conveni, encara que queda camí per fer perquè el 100% dels treballadors que desitgen adherir-se puguen fer-ho". UGT-FICA i ATEVAL haurien coincidit en la reunió en la importància d'aquest conveni, el qual podria aportar estabilitat al sector, millorant les condicions laborals.

En ser un conveni extraestatutari, no surt publicat en el BOE, per la qual cosa hi ha empreses que no tenen coneixement d'aquest. Amb el conveni col·lectiu s'han pactat entre altres coses reduccions de jornada en les diferents modalitats de torn de treball, uns increments salarials del 2% per a 2018 i 2019, i un 1,8% amb un dia de lliure disposició per al 2020, amb la recuperació de la clàusula de revisió salarial, perduda fa anys. A més, s'ha pactat un increment del 3% per a cadascun dels anys de vigència en la taula de salaris mínims intertextil.