El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Reunió per estudiar les possibilitats d'innovació a Ibi

Reunió a l'Ajuntament / Aj. Ibi

Alguns temes que s'han abordat han sigut falta d'atracció per retenir talent en l'empresa, hi ha necessitat d'un servei de transport interurbà o la dignificació de l'FP

Empreses, centres educatius i de formació, universitats i distintes associacions han celebrat una reunió Focus Group. Aquesta iniciativa busca obtenir indicadors d'innovació a la Foia de Castalla. Entre altres conclusions que s'han extret, l'Ajuntament indica que hi ha "falta d'atracció per retenir talent en l'empresa, hi ha necessitat d'un servei de transport interurbà o la dignificació de l'FP", entre d'altres.

L'objectiu de Focus Grup és caracteritzar el sector productiu i detectar les necessitats formatives de la Foia. L'iniciativa, que parteix de la UA, està dirigida per la Vicerectora d'Estudiants, Nuria Grané, i pel professor Antonio Martínez i el seu equip.


A banda de la falta de retenció de talent, el transport interurbà, o l'FP, també s'han abordat altres temes com "la necessitat de trencar amb estereotips, promocionar centres d'innovació Fab Lab i altres qüestions".


En la jornada han participat empreses com ITC Packaging o Iristrace. També AIJU, el Clúster d'Empreses innovadores 'Valle del juguete', IBIAE o l'IES La Foia.