El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ricardo de la Encarnación, reelegit com a degà del Col·legi d'Advocats d'Alcoi

Ricardo de la Encarnación / AM

Un dels objectius d'aquest nou mandat serà recuperar les competències sobre el partit judicial d'Ibi

Els màxims representants del Col·legi d'Advocats d'Alcoi han tornat a ser elegits sense oposició. A banda de Ricardo de la Encarnación com a degà, el secretari continua sent Juan José Esteve i Carmen Martínez serà la diputada 2a.

En el primer trimestre de 2021 se celebrarà la presa de possessió. Un dels objectius d'aquest nou mandat serà recuperar les competències sobre el partit judicial d'Ibi, al qual el Col•legi d'Advocats d'Alcoi estén el seu àmbit territorial i pel qual ha mantingut un contenciós llargs anys amb el Col•legi d'Advocats d'Alacant, la qual cosa seria un assoliment, no sols per al Col·legi, sinó per a tota la ciutadania del Partit Judicial d'Ibi que tindrà una major proximitat i proximitat a tots els servei propis del Torn d'Ofici i de l'Assistència Jurídica Gratuïta.


Gran trajectòria de De la Encarnación

Pertanyent al Col·legi d'Advocats d'Alcoi des de l'any 1993, Ricardo de la Encarnación Albero ha sigut secretari de la Junta de Govern d'aquesta institució des de l'any 2000 fins al 2016, ostenta el càrrec de Degà des de 2017. És, així mateix, Conseller nat del Consell Valencià de Col·legis d'Advocats i membre de la seua Permanent, conseller del Consell General de l'Advocacia Espanyola i membre de la Comissió de Deontologia d'aquest Consell General, havent format part de l'equip redactor del nou Codi Deontològic de l'Advocacia Espanyola que va ser aprovat a març de 2019.

En paraules del Degà, en aquest mandat que conclou, "la tasca ha sigut àrdua, sense que haja ajudat l'etapa convulsa per a l'Advocacia i per a la societat en general que arrosseguem, però l'esforç i treball de tots i cadascun dels membres de la Junta de Govern ha fet que hàgem pogut complir objectius, ja que a les accions portades a efecte per a aconseguir finalment la recuperació de les competències col·legials sobre el Partit Judicial de l'Ibi, se suma la posada en marxa del Centre de Mediació (CEMICA Alcoi) i la continuïtat en la formació havent-nos readaptat a la situació i oferint, en gran manera, la mateixa en línia".