El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Risc important de neu per aquest 7 i 8 de gener a les nostres comarques

Mapa amb risc important de neu a les nostres comarques / AEMET

Aquest 7 de gener, les acumulacions de neu podrien arribar als 15 centimetres en els punts més alts

El fred seguirà instal·lat a les nostres comarques, però amb neu a partir del 7 i el 8 de gener. AEMET ha decretat el risc important de neu en cotes a partir de 600 metres.

Les nostres comarques es preparen per a rebre precipitacions en forma de neu. Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), la previsió és que les màximes no superen els 6 graus en cap municipi de l'interior nord d'Alacant i interior sud de València. A més, podrien caure precipitacions i podrien arribar en forma de neu. La Delegació del Govern ja ha desplegat 53 màquines llevaneu i més de 6.000 tones de sal a tot el territori valencià per anticipar-se a les complicacions meteorològiques.

Pel que fa al dia 7, es podrien acumular 15 centímetres de neu en els punts més alt. Segons l'organisme estatal, podrien registrar precipitacions en forma de neu municipis com Banyeres o Ibi. A Alcoi i Ontinyent les temperatures oscil·larien entre els 3 i 6 graus, mentre que a Banyeres i Ibi, les temperatures es mantindrien per sota dels 3 graus durant tota la jornada.

Cap a final de setmana, el fred seguirà a les nostres comarques. Les precipitacions podrien caure també en forma de neu el divendres 8 de gener, pero les acumulacions ja rondarien els 5 centímetres, segons AEMET.

En conéixer la previsió, Banyeres ja ha activat el pla municipal d'inclemències hivernal. Entre altres actuacions, un camió distribuirà i escamparà sal per a afavorir el desgel per les zones on ja estiga la neu apartada; un vehicle 4×4 amb una pala i un escampador de sal, que farà un circuit per tal de connectar tot el poble i que les màquines tinguen més fàcil l'accés, així com les vies al Centre de Salut i Geriàtric; i es netejaran els carrers utilitzant excavadores mecàniques i camions per traure la neu.

L'Ajuntament d'Alcoi també s'ha reunit a causa de la previsió de neu. S'ha celebrat aquesta vesprada, de manera telemàtica, entre l'alcalde, regidors del govern i tècnics municipals.


En la reunió s'han revisat els mitjans materials i humans previstos, de cara a treballar en cas que la neu faça acte de presència, tant en el nucli urbà com en les diferents urbanitzacions i instal·lacions existents en l'extraradi. Es disposen ja d'uns 20.000 quilos de sal, que s'escamparan perquè es fonguen les plaques de gel que puguen formar-se i evitar problemes. A més del dispositiu municipal, es compta amb els diferents serveis d'emergència en cas que foren necessaris.


Entre les qüestions que també s'han abordat està la previsió que l'alberg que gestiona Creu Roja aculla també a persones sense llar en cas que siga necessari, i l'Ajuntament facilitarà a les persones majors que el necessiten servei per a fer la compra o medicines, entre altres. Igualment, s'ha tractat el transport universitari i l'autobús urbà en cas de neu.