El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Roben l'equipament informàtic d'una associació d'Ibi per a persones discapacitades

Entrada a la seu.

S'estima que la sostracció ha tingut lloc entre el divendres 20 de desembre a la nit i el diumenge 22.

Ordinadors, tauletes, càmeres de vídeo i targetes de memòria. Aquest ha sigut el botí valorat en milers d'euros que s'han emportat de la seu de l'associació Babilón d'Ibi, que treballa per la inserció de persones amb discapacitat. La Guàrdia Civil investiga el robatori, encara que des de l'associació asseguren no tenir grans esperances de recuperar l'equipament.

S'estima que la sostracció ha tingut lloc entre el divendres 20 de desembre a la nit i el diumenge 22, quan una de les treballadores va accedir a la seu per a recuperar uns documents. "S'ho va trobar tot rebolicat" reconeix Carmen Roldán, una de les docents de Babilón, qui també explica com van accedir els responsables del robatori: "Van saltar una tanca i van accedir a la seu per la porta d'entrada al pati interior. Suposem que després van obrir la tanca amb el comandament a distància i van escapar per ací".

Es tracta d'un immoble que ocupen des de fa vora 20 anys, fruit d'una cessió municipal. Desafortunadament el consistori no disposa d'una assegurança que cobrisca robatoris a l'immoble, i l'únic segur que té l'associació és el de responsabilitat civil, que no cobreix aquests contratemps. De moment, l'Ajuntament s'ha encarregat de canviar el pany de la porta interior per la qual van accedir els pressumptes lladres.

En total han robat 6 ordinadors, 1 tauleta, 3 càmeres de vídeo i diverses targetes de memòria. "Era material que haviem aconseguit amb molt d'esforç i gràcies a donacions i subvencions" apunta Roldán, un equipament amb què l'associació estava impartint un curs d'auxiliar de comerç. La Guàrdia Civil s'està encarregant de la investigació, encara que des de l'associació no tenen moltes esperances de poder recuperar el material.

Calaixos registrats durant el robatori.

Activitat de l'associació

És un dels objectius de l'associació: millorar la inserció laboral de part dels seus 17 integrants, procedents de diferents punts de la comarca i tots amb diferents graus de diversitat funcional. Roldán recorda que l'equipament informàtic és imprescindible per a impartir la formació: "encara ens queda algun ordinador, però amb sistemes operatius tan desfasats que no podem utilitzar per a impartir les classes".

Gràcies a la tasca de formació i posterior seguiment, 5 alumnes de l'associació es van inserir al mercat laboral durant l'any passat. També organitzen cursos d'estiu, actes benèfics i campanyes de donatius.