El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Roberto García, de l'Institut Valencià de Cultura: les arts escèniques valencianes han "eixit de l'UCI"

ARAMULTIMÈDIA ha parlat amb el director adjunt d'arts escèniques de l'Institut Valencià de Cultura, Roberto García, amb ocasió de la XXIX edició de la Mostra de Teatre d'Alcoi. García ha repassat les propostes teatrals que porta l'Institut de Cultural a la present Mostra, i ha valorat l'estat de les arts escèniques al País Valencià, les quals segons ell "han eixit de l'UCI, encara que hi ha moltes coses per a revertir".

Recordem que l'Institut Valencià de Cultura ha programat en la Mostra d'enguany la producció Animal de Séquia, de la coreògrafa alcoiana Sol Picó. García ha agraït haver pogut recuperar a Sol Picó "des de l'òptica d'una producció pública", amb una posada en escena de gran format que ha jugat un important paper perquè la Mostra d'aquest haja sofert un "canvi espectacular tant a nivell quantitatiu com qualitatiu".

L'ens que representa García ha presentat durant aquest segon dia de Mostra (4 de juny) l'Informe del Circuit Cultural Valencià 2018, un informe que segons el també dramaturg serveix per a presentar la producció pròpia d'aquesta temporada, així com algun avanç d'allò vindrà el pròxim curs. En aquest sentit, avança que es comptarà amb "propostes molt potents de gent consolidada, i també de gent no tan consolidada, però amb un talent immens".