El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Rodes i Districte Digital enfronta a govern i oposició a Alcoi

El que anava a ser un projecte d’inversió, empresarial, turístic i cultural, està convertint-se en desacord entre el govern municipal del PSOE i alguns grups de l’oposició, com és Compromís i PP. Compromís demana explicacions a Toni Francés perquè “Alcoi queda fora dels grans projectes innovadors”. Per la seua banda, el PP, “lamenta” que Alcoi “quede fora dels 6 clústers valencians d'innovació que fomenta la Generalitat”. El govern socialista carrega contra el PP dient que “falta a la veritat” en el projecte de Rodes i sembla que els conservadors “no s'han preocupat ni de veure com es finança”.

L’oposició ha eixit al pas d’unes declaracions de Puig al ple de les Corts en què no ha mencionat a Alcoi en referir-se als 6 clústers valencians d'innovació que fomenta la Generalitat. El PP sosté que “Alcoi serà el germà pobre de Districte Digital, la qual cosa genera encara més dubtes sobre la inversió de 12 milions d'euros que l'Ajuntament d'Alcoi realitzarà a Rodes”.

En paraules de Quique Ruiz, portaveu de la formació blava, apunta que “els anuncis de Puig són una garrotada terrible per a Alcoi, que queda fora de les iniciatives d'innovació de la Generalitat”. El PP exigirà explicacions a l'alcalde, Toni Francés, “per l'exclusió d'Alcoi de l'estratègia valenciana d'innovació”. Segons el PP, “Puig confirma el que sospitàvem: que l'alcalde embene fum amb el projecte de Rodes”.

Compromís també ha manifestat el seu “malestar” davant l’anunci de Ximo Puig de “deixar-nos fora de la creació dels nous centres -Clústers- d’innovació especialitzats”.

Màrius Ivorra sosté que “el símbol del socialisme alcoià als darrers 10 anys -l’Smart City i el districte digital- han quedat en paper mullat i sense futur”. Els valencianistes exigeixen a Toni Francés que “comparega per donar explicacions de per què ha quedat Alcoi exclosa d’aquests grans clústers d’innovació com va anunciar Ximo Puig, i quines són les inversions que estan pressupostades per a la nostra ciutat, prioritària segons les seues paraules. I ens posem a la seua disposició per ajudara a revertir aquesta situació tant perjudicial per a la nostra ciutat”.

Resposta del govern socialista

El PSOE s’ha defés de les acusacions, sobretot de les del PP. Jordi Martínez, portaveu del PSOE, indica que “sembla que el Partit Popular no s'ha llegit com es finançarà Rodes, i en lloc de fer-ho afirma que ho pagarà l'Ajuntament. Perquè en cas d'haver-ho fet i saber com es pagarà, estaria mentint i no crec que siga eixe cas”.

L'Ajuntament d'Alcoi, recorda el PSOE, “no pagarà 12 milions per Rodes”. De fet, l'aportació del consistori és de 2,3 milions, mentre que els 9,5 milions restants procedeixen de diferents administracions. En concret, la Unió Europea, a través de l'estratègia EDUSI, aportarà 3,7 milions d'euros; la Generalitat Valenciana finançarà Rodes amb 4,8 milions d'euros i la Diputació d'Alacant pagarà 1.035.000 euros.

“Com a bon periodista, que ho és, el senyor Ruiz deu en les seues notes de premsa informar la ciutadania i no desinformar, està provocant que els mitjans publiquen notícies que no són certes, per la falta d'interés del PP a conéixer la veritat, per no fer el seu treball. No pot ser que cada dos dies hàgem d'estar aclarint falses acusacions i que semblen disputes entre dos o tres partits, o entre oposició i govern, quan no és així, la realitat és que nosaltres diem la veritat i aportem les dades que es poden comprovar i ells falten a la veritat i intenten tergiversar la informació”, explica el portaveu del Grup Municipal Socialista, Jordi Martínez.