El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

‘Romeo y Julieta’, venjança infinita a l’amor prematur

  • L’amor agredolç que fa balancejar-se a una rebel Julieta, confosa en plena flor de la joventut. La intensitat i les emocions no desapareixen en cap moment de l’escenari, davant un públic que segueix de ben aprop el diàleg molt ben interpretat pels seus protagonistes, abocats a l’abism.

El Teatro Clásico de Sevilla ha omplert el Calderón en aquest dijous de l’edició número trenta de la Mostra de Teatre d’Alcoi amb el seu particular ‘…

El Teatro Clásico de Sevilla ha omplert el Calderón en aquest dijous de l’edició número trenta de la Mostra de Teatre d’Alcoi amb el seu particular ‘Romeo y Julieta’. Una versió d’Alfonso Zurro del text de William Shakespeare que aprofundeix en l’odi i la venjança com a sentiments universals i transversals en el temps i les diverses èpoques. En aquest cas, l’amor de les albors, aquell més jove, i que, guiat pels impulsos, no perdona res que li vagi en contra.

Humiliacions, guerres. Dolor. La companyia andalusa gaudeix d’aquesta virtut camaleónica, de fer com que barreja tots els sentiments en un, alhora que aprofita un mateix escenari canviant que, de sobte, esdevé el cementiri de Verona, el carreró on els joves acaben a tirs, o la casa on la Julieta viu amb els seus pares. L’amor, com és ben sabut en aquesta peça clàssica, representa el descobriment salvatge, la passió, la intensitat, com si es tractés d’un llampec que cremara tot allò que troba al seu davant. La moderació d’aquest, l’allunyar-se del conte tradicional romàntic, segueix essent la conclusió final de l’obra, que, malgrat tot, i motivat per l’extrem de la relació dels seus protagonistes, canvia la serenitat per la mort dels enamorats i l’arravatament.

L’amor agredolç que fa balancejar-se a una rebel Julieta, confosa en plena flor de la joventut. La intensitat i les emocions no desapareixen en cap moment de l’escenari, davant un públic que segueix de ben aprop el diàleg molt ben interpretat pels seus protagonistes, abocats a l’abism.

‘Roda’, delicadament sublim

Un dels espectacles de l’edició número trenta de la Mostra de Teatre d’Alcoi que ha tingut lloc a l’Àgora, concretament en doble funció i aquest dijous, ha estat ‘Roda’, de Marea Danza. Cinc ballarines a l’escenari que, com peces de fang, s’entrellacen meravellosament sense perdre el pas, amb ritmes ètnics, estil fusió, que van des de les danses populars, sonant Pep Gimeno ‘Botifarra’, fins el tribal. Delicadesa en estat pur la simbiosi d’aigua i terra que ha donat vida a l’obra valenciana ‘Roda’; bellesa en tots els sentits.

‘Ecocidi’, un museu per veure com ens carreguem el planeta

La Glorieta ha esdevingut aquest dijous el Museu de l’Ecocidi. Així s’anomena l’obra que els valencians d’Escandall Teatral han portat a la Mostra d’Alcoi. Com si es tractés d’una visita guiada, amb el seu codi QR per seguir-la, el públic s’endinsa en l’espectacle d’un veritable holocaust, un genocidi, contra la nostra pròpia casa, la terra on vivim. L’originalitat i l’autenticitat de l’espectacle són boges, passant des del Memorial de l’Ecocidi, a una conferència per conscienciar sobre aquest problema, els incendis, les tales massives. Enhorabona també per la gran feina.