El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Rosa Pérez, coordinadora general EUPV: "L'objectiu és tornar a les Corts Valencianes en 2019"

Enmig, Rosa Pérez, acompanyada d'Eli ALeix i Estefania Blanes
Muro acollirà aquest cap de setmana el primer Consell Nacional d'EUPV amb la nova executiva, el primer que se celebra fora del Cap i Casal

La nova coordinadora d'EUPV ha estat en Alcoi, on ha defensat les coalicions com la via per aconseguir canvis. Rosa Pérez diu que Esquerra Unida representa la laïcitat, la remunicipalització dels serveis públics o la reforma democràtica. Esquerra Unida del País Valencià ha encetat una nova etapa amb la junta directiva triada el passat mes d'abril, i una de les primeres visites que ha fet la nova coordinadora general d'Esquerra Unida País Valencià, Rosa Pérez, ha sigut a les nostres comarques.

La nova coordinadora general d'EUPV, Rosa Pérez assegura que s'ha encetat una nova etapa en EUPV, amb un objectiu clar: tornar a les Corts Valencianes el 2019. Lamenta la "situació inèdita" que visqueren l'any 2015 quan es van quedar fora, per primera vegada, de les Corts, i Rosa Pérez diu que "l'espai d'EU no el pot ocupar altra força. Les nostres reivindicacions són pròpies i no han sigut desenvolupades per altres forces polítiques. S'ha notat l'absència d'EU en el pacte del Botànic, podrien haver-se fet moltes més transformacions". Per això, considera essencial reprendre eixa representació en la càmera valenciana, i tindre una força que represente "la remunicipalització dels serveis públics, el laïcisme o la reforma democràtica".

Però malgrat haver eixit de les Corts en les passades eleccions, Rosa Pérez destaca que sí que han incrementat molt la representació en municipis, fins i tot aconseguint l'alcaldia de Muro. I Pérez considera que ho han aconseguit en molts casos gràcies a les confluències, precisament aposta per aquesta via per què "està en el nostre ADN. Però les confluències no s'imposen, sinó que cal treballar-la des de la base".

Rosa Pérez ha estat acompanyada per Estefania Blanes i Eli Aleix, portaveus local i comarcal respectivament. Eli Aleix ha anunciat que aquest cap de setmana EUPV celebra el seu Consell Nacional a Muro, el primer que se celebra fora del Cap i Casal i per què "des de la nova executiva han considerat que s'ha d'eixir de la ciutat de València i donar més importància a la resta del País Valencià"

Estefania Blanes, a més de portaveu local, també té responsabilitat en la nova executiva com a responsable de política municipal i confluències, i explica que el seu treball és "donar suport als col·lectius municipals que és la verdadera força que tenim en la nostra organització, amb més de 200 regidors al País Valencià. Hi havia una necessitat de reforçar el treball que fan els regidors". També l'alcoià Sergi Rodríguez forma part de l'executiva com a responsable de l'àrea interna.