El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Rosa Sánchez torna a la política com a secretaria de formació del PP provincial

Rosa Sánchez ha sigut cap de premsa de Miguel Peralta, primer com alcalde d'Alcoi i després com a Conseller de Consum i de Justícia. També ha sigut regidora a Alcoi durant una legislatura, i va estar una segona en l'oposició. Va aturar ací la seua carrera política i cinc anys després torna amb un càrrec orgànic dins de l'executiva provincial.

En la nova executiva provincial del PP trobem molts noms de les comarques: Amalia Payá, Javier Sendra o Rafa Serralta. Però la sorpresa ha sigut Rosa Sánchez, que després de cinc anys apartada de la política, ha tornat perquè li ho ha demanat Carlos Mazón. "Espere i desitge que siga una etapa positiva i que siga pel bé de tots i no tornem a caure en errors passats. Les guerres de famílies ens van fer perdre representació i ara hem de recuperar-la".

Rosa Sánchez torna a la política activa amb un càrrec dins de l'organigrama orgànic provincial, com la nova vicesecretaria de Formació. Ella mateixa reconeix que no s'havia plantejat aquesta tornada, però que li ho va demanar personalment Carlos Mazón, ara nou president provincial, i "no podia dir-li que no". Carlos Mazón i Rosa Sánchez ja han treballat junts quan tots dos estaven en la conselleria de Comerç amb Miguel Peralta de conseller.

Doncs bé, ara es presenta contenta davant el que considera una "nova etapa" al partit, on "estarem més units. Fa uns anys vam tindre èpoques convulses, les guerres familiars van fer que perdérem representació, i ara cal treballar per a recuperar-la. No podem perdre la visió que estem al servei de la gent i els votants". En la pròxima reunió de la nova executiva es concretaran les seues funcions i objectius, i Rosa Sánchez explica que compaginarà aquesta nova responsabilitat amb les altres que ja té, per una banda com empresària autònoma, i per altra com a mare.

Rosa Sánchez va iniciar el camí en política en l'any 2000, com a cap del gabinet de premsa de l'alcalde Miguel Peralta, a qui ha acompanyat en gran part de la seua cursa política. A partir del 2003 va ser la cap de premsa de Peralta com a conseller, primer en la conselleria de comerç, indústria i turisme (on va coincidir amb Carlos Mazón qui era director general de comerç); i després en la de Justícia. En l'any 2007 es presenta amb la llista de Jordi Sedano a l'alcaldia d'Alcoi, i durant quatre anys està al capdavant de diverses regidories, com ara Benestar Social, Cultura, Comerç o Dona. En l'any 2011 entra el socialista Toni Francés en l'alcaldia i ella passa a l'oposició, fins que Rafa Miró renova tota la llista dels populars, i en eixe moment, és quan Rosa Sánchez decideix apartar-se. Ara , diu, "he vingut per ajudar, no a donar guerra. Tinc vocació de servei i que compten en tu sempre és d'agrair. Així que ara amb il·lusions i ganes de treballar per Alcoi, perquè un polític sempre ha de treballar per la seua ciutat".

En el nou organigrama provincial també trobem Amalia Payá, regidora a Alcoi i ara també secretària de l'àrea industrial. Com a coordinador de la Muntanya es manté Javier Sendra, acompanyat per l'alcalde d'Ibi Rafa Serralta.