El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Rotary Alcoy presenta dos projectes sobre empoderament femení i prevenció de suïcidi amb la intenció de contribuir localment

El projecte sobre apoderament femení pretén treballar per millorar les condicions de les dones en entorns de tot el món on es donen situacions de violència i desigualtat

La reunió celebrada cada dijous per part del Rotary Alcoy ha tingut com a convidades a Olga Castelucc i a Marisol Pardo, per a parlar de l'apoderament de les dones i la prevenció del suïcidi respectivament. L'objectiu d'ambdues accions és contribuir a la millora de la societat.

Rotary Internacional treballa en dos projectes que focalitzen sobre l’apoderament femení i la prevenció del suïcidi. Amb motiu de la presentació d’esta tasca a nivell mundial, Rotary Alcoy ha convidat a Olga Castelucci, del Rotary Mar Menor, i a Marisol Pardo, del Rotary LClub Mediterraneo.

Els dos temes tenen especial importància i rellevància social com per a ser tractats per l’organització, segons ha destacat el seu president José Vicente Vidal i en certa manera poden estar relacionats.

El projecte sobre apoderament femení pretén treballar per millorar les condicions de les dones en entorns de tot el món on es donen situacions de violència i desigualtat, també en entorns educatius, on moltes vegades els homes són triats per estudiar en universitats abans que les dones. L’objectiu principal és no deixar cap dona arrere. L’apoderament té que vore en que la dona assumixca el control de la seua vida tant a nivell econòmic com emocional.

L’altre projecte presentat té que veure amb la prevenció del suïcidi, una problemàtica que ha incrementat de forma notable després de la pandèmia i que a més ha vist rebaixada l’edat de les persones amb ideacions suïcides.

Pardo ha destacat la necessitat de parlar de suïcidi per a poder-lo previndre i ha destacat la necessitat de la detecció. El projecte ‘Agárrate a la vida’ està ara mateix recolzant a ‘La Barandilla’, una associació de Madrid que va ser la primera en posar a l’abast de tothom un número de telèfon al que poder-se dirigir. Des d’esta mateixa setmana també està el telèfon 024, proposar des del govern nacional i amb atenció les 24h del dia. La idea del projecte del Rotary és que es puga exportar a distintes ciutats del territori nacional.