El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Radoo, l'aplicació de servei de menjar a domicili creada per l'alcoià Fernando Raduán

Repartidor de Radoo
  • Radoo ofereix “un contracte laboral estable als seus repartidors i un tracte excepcional als clients” assegura el seu creador

L'aplicació la van crear pensant en la digitalització de les cartes de restaurants, i ara s'ha perfeccionat amb el servei de “delivery”, és a dir, de portar a casa. El seu creador ha estat alumne del campus d'Alcoi de la UPV.

El servei de menjar a domicili (delivery) ha augmentat en els últims anys, en especial l'any passat en conseqüència de la Covid-19. Molts establiments d'hostaleria van decidir adaptarse a aquest servei per a sobreviure i Fernando Raduán va voler ajudar al sector amb la creació de Radoo. 

Raduán, graduat en Enginyeria Informàtica al Campus d´Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV), va començar el projecte durant el període de confinament amb la digitalització de les cartes dels restaurants amb la finalitat d´evitar contacte directe amb cambrers. 

     Fernando Raduán, creador de Radoo          

Segons conta el seu creador, “a mesura que van passant els mesos veiem l´oportunitat de llançar el delivery, fent competència a potències del sector com Uber Eats o Glovo”. El servei de menjar a domicili actualment està instaurat a Alcoi i Dénia i, pròximament, també estarà disponible en Moraira.

A diferència amb les grans empreses de “delivery”, Radoo ofereix “un contracte laboral estable als seus repartidors i un tracte excepcional als clients”, assegura Raduán. Per una altra banda, s´han desenvolupat quatre aplicacions per a fer funcionar el servei a domicili: una per a l´usuari, una altra per a la gestió de les comandes del restaurant,  una per als ‘Raders’ (repartidors de Radoo) per a portar el control de les comandes i el seu procés i una última per a fer la repartició i logística adequada de les comandes.

Actualment, Radoo ofereix el servei a domicili i, a més, continua amb la digitalització de les cartes. Hui en dia el servei de les cartes de restaurants està present en 150 establiments repartits per tota Espanya.