El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Rubén Plaza conclou el Giro entre els 50 primers

El ciclista d'Ibi fou segon en l'etapa 18

Rubén Plaza es quedà a les portes d'aconseguir el seu objectiu al Giro d'Itàlia. L'etapa 18, amb arribada a l'alt de Prato Nevoso, quasi cau del costat del ciclista d'Ibi, que arribà a l'últim quilòmetre amb Schachmann però no va poder seguir el ritme de l'alemany als darrers metres. El triomf a la ronda italiana se li ha resistit a Plaza, tot i que a la classificació general certifica un magnífic 47 lloc, a més de ser el quint millor espanyol. L'altra cara del Giro per als nostres ha sigut Rafa Valls. El de Cocentaina va abandonar per culpa d'una caiguda. 

Rubén Plaza es quedà a les portes d'aconseguir el seu objectiu al Giro d'Itàlia. L'etapa 18, amb arribada a l'alt de Prato Nevoso, quasi cau del costat del ciclista d'Ibi, que arribà a l'últim quilòmetre amb Schachmann però no va poder seguir el ritme de l'alemany als darrers metres. El triomf a la ronda italiana se li ha resistit a Plaza, tot i que a la classificació general certifica un magnífic 47 lloc, a més de ser el quint millor espanyol. L'altra cara del Giro per als nostres ha sigut Rafa Valls. El de Cocentaina va abandonar per culpa d'una caiguda. 

Als seus 38 anys Rubén Plaza encara conserva eixa classe i professionalitat. Sap regular a les grans proves de tres setmanes i quan arriba la muntanya aguarda l'oportunitat per a intentar oferir la seua millor versió. A aquest Giro no hi ha hagut moltes concessions per tal de guanyar en solitari. Plaza ja té victòries en finals d'etapa de La Vuelta i del Tour de França. A la prova transalpina no ha pogut ser. 

Quan finalitze la temporada Rubén decidirà si continua una més damunt de la bicicleta o es retira per a portar una vida familiar i pendent del seu negoci particular a Ibi. En cas de seguir al ciclisme en actiu, la seua idea passa per fer-ho al mateix equip. L'experència al Israel Cycling Academy està sent interessant i no descarta aquesta possibilitat perquè ha corroborat que el seu rendiment és alt tot i el sacrifici que això comporta. 

Escrit per Raül Pina