El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Rubén Plaza guanya la Volta a Castella i Lleó

Rubén Plaza entrant en solitari a la meta d'Àvila / Web oficial Volta a Castella i Lleó
El pròxim objectiu és el Giro

El ciclista d'Ibi Rubén Plaza va aconseguir el triomf en la XXXIII Volta Ciclista a Castella i Lleó, una prova que li ha servit de preparació per al pròxim Giro d'Itàlia, que se celebrarà del 4 al 27 de maig. Després del seu pas per l'Orica australià, ara l'Israel Cycling Academy està demostrant de nou la seua classe.

Una etapa, la d'Àvila en solitari i amb 46 segons de diferència respecte als perseguidors, li va atorgar a Rubén Plaza el priviliegi de tornar a guanyar una clàssica del calendari nacional en la qual ja es va imposar al 2013. Plaza, tot i els seus 38 anys, encara manté la sapiència per tal d'administrar les forces en moments puntuals i aprofitar l'experiència. 

Al mes de maig liderarà l'esquadra al Giro que, curiosament arrancarà a Israel amb tres jornades inicials. Després de vèncer en etapes al Tour i la Volta a Espanya, gaudirà de l'oportunitat d'intentar fer-ho també a la prova transalpina. Rubén Plaza no serà l'unic ciclicista de les nostres comarques. També estarà present Rafa Valls. El de Cocentaina, amb el Movistar i sense Nairo Quintana, Valverde i Landa, guardarà les esquenes del colombià Carlos Betancur i aprofitarà les oportunitats que deixe la cursa quan arribe la muntanya. 

Escrit per Raül Pina.