El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Rutes, concursos, exposicions i taules redones per la Setmana del Medi Ambient a Castalla

Les activitats seran del 25 de maig al 5 de juny.

La Setmana del Medi Ambient que s'ha organitzat des de l'Ajuntament de Castalla acull activitats variades al voltant del Dia del Medi Ambient que se celebra el 5 de juny. L'objectiu principal és conscienciar al voltant de la necessitat de cuidar de l'entorn natural.

Des d'este 25 de maig i fins el 5 de juny l’Ajuntament de Castalla ha organitzat activitats al voltant del Dia Internacional del Medi Ambient, que se celebra el 5 de juny a nivell mundial. La Regidoria de l’àrea verd ha preparat un complet programa d’activitats amb rutes mediambientals, concursos de fotografies, taules rodones, conferències i exposicions dirigides a tota la població. La Setmana del Medi Ambient també acull activitats d’educació ambiental dirigides als escolars de la localitat.

 

ACTIVITATS

L’Aula de la Natura, situada al Parc de la Carrasca, acollirà una exposició itinerant de plantes medicinals des del 25 fins al 28 de maig. En aquest sentit, s’han programat visites d’escolars pels matins, tant de primària com de secundària i batxillerat, i les vesprades del dijous 26 i divendres 27. A més, durant tot el dissabte estarà oberta al públic en general.

Així, la jornada del dissabte 28 de maig estarà repleta d’activitats en el Parc de la Carrasca. A les 10:00 hores es realitzarà un passeig botànic, a les 12:00 i a les 19:00 visita guiada a l’exposició de plantes i conferència visual. A més, hi haurà carpes instal·lades a la zona d’empreses i associacions locals, com el Consorci de Residus CREA, Recicla con los 5 Sentidos, Creu Roja, Asoka, PEPA, la regidoria de Turisme, l’Associació al Servei de l’Amecsació Forestal (ASAF) i Natura i Gent. Les persones assistents podran disfrutar durant tot el dia d’una tirolina i un rocòdrom, instal·lat al Parc de la Carrasca.

Per altre costat, el paisatge protegit de la Serra del Maigmó i Sit també estarà replet d’activitats. Entre les 9:00 i les 15:00 hores se celebraran les jornades d’informació i formació sobre bones pràctiques i possibilitats d’aquest entorn natural, amb tallers i exposicions sobre petjades de la fauna autòctona.

Quant a les rutes senderistes, la primera serà el diumenge 22 de maig pel matí a la zona del Pou de la Carrasca. Les altres dos, en modalitat nocturna, es duran a terme els dissabtes 9 de juliol a l’Alt del Xarco i el 20 d’agost a Xorret de Catí.

A més, entre l’1 i el 19 de juny es podrà visitar l’exposició del primer concurs de fotografia ‘Riu Verd, Riu Viu’ a la Casa de Cultura, una col·laboració de l’Ajuntament, Natura i Getn i l’Agrupació Fotogràfica de Castalla. El dimecres dia 1 també se celebrarà la xarrada sobre Economia Circular d’IBIAE. Al dia següent, el dimarts 2 de juny, tindrà lloc la xarrada sobre ‘El medi natural alacantí com a recurs turístic sostenible’. Ambdues a les 19:30 hores a la Casa de Cultura.

Finalment, el divendres 3 de  juny es presentarà el llibre ‘Muntanyes del Sud’ de l’autor Josep Lluís Bernabeu, amb més de 355 fotos dels principals paratges de les nostres comarques, amb descripcions de les rutes i els espais naturals més destacats.

 

ACTIVITATS PER A ESCOLARS

Els escolars dels col·legis i instituts podran participar en diferents propostes. Així, hi haurà exposicions itinerants de plantes medicinals a l’Aula de la Natura, gimcanes, educació ambiental per a infantil, gimcanes per a Primària i xarrades per a ESO i Batxillerat. En aquestes, els monitors conscienciaran a l’alumnat per a millorar l’educació ambiental. Aquestes activitats es duran a terme amb els diferents grups durant els matins del dimecres, dijous i divendres, i el públic en general podrà visitar l’exposició sobre plantes medicinals per les vesprades. També el dissabte de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00 hores.

 

L’edil de Medi Ambient, Asun Vera, ha explicat que “l’objectiu de la ‘Setmana del Medi Ambient’ és conscienciar als veïns i veïnes de la nostra localitat sobre la importància de cuidar el nostre entorn natural i descobrir-los a través de diferents accions i propostes a l’aire lliure”.