El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sabina Gregorio i Elena Reig publiquen una obra per normalitzar les diferents famílies en el Dia de la Mare

Portada del llibre / AM

Les alcoianes Elena Reig i Sabina Gregorio han fet possible l’obra ‘La mare i el meu món’, un àlbum il·lustrat de Reclam Editorial dirigit al públic més jove.

Amb motiu del Dia de la Mare i el Dia del Llibre, Reig i Gregorio conten aquesta història d’una mare soltera amb la finalitat de la normalització dels diferents tipus de família que, hui dia, es poden observar en la societat, cada vegada més diversa. Serà la primera obra d'aquest tipus publicada per l'editorial, que, en un any complicat per les conseqüències de la crisi de la Covid-19. L’editorial realitza una aposta decidida per a comptar amb una important presència en llibreries. Tapa dura, impressió amb gran format i una atractiva història per a fer les delícies dels lectors que es decanten per aquesta col·lecció.

La il·lustradora, Elena Reig, assegura que “no volem abanderar res. En una segona lectura, el lector ha d'entreveure que la família és família. Siga com siga. I eixa família pot ser de qualsevol tipus, però al cap i a la fi és amb la qual caminem i formem la nostra vida”.

Sabina Gregorio és metgessa de professió i es defineix com una persona que redescobreix i reaprén el món a través dels ulls dels xiquets i xiquetes. Per part seua, Elena Reig va desenvolupar la seua professió en l'arquitectura tècnica, encara que prompte es va aventurar en el món de la il·lustració i el disseny gràfic. Treballa de docent i codirigeix un espai creatiu a Alcoi.


La il·lustradora, a més, ha incidit en la capacitat que té la literatura d'unir persones: “Totes dues autores no ens coneixíem, més enllà d'una relació client-empresa que havíem tingut en un treball previ. Arran de ‘La mare i el meu món’ naix una gran amistat entre Sabina i jo. Al cap i a la fi és el que té la literatura, que va més enllà de les pàgines i que pot, fins i tot, unir vides”. Ambdues, naturals d'Alcoi, estan expectants davant la publicació d'aquesta obra juntament amb Reclam Editorial que, esperen, “tinga un bon acolliment, ja que és un tema molt interessant, amb molt de recorregut en un mercat literari per explotar”. Temes per a configurar una vida millor.