El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S'acorda la creació d'una plataforma digital per a facilitar l'accés al lloguer

Imatge d'un habitatge buit al carrer Sant Francesc.

Es tracta d'un espai en línia que facilite la tasca tant d'arrendadors com d'arrendataris, on es puga definir un índex de preus de referència per al lloguer en la ciutat d'Alcoi, a més d'incloure informació útil per als usuaris.

La porposta s'ha assolit gràcies a la moció presentada per Guanyar Alcoi en el Plenari Municipal d'aquest dia 26 de novembre, la qual ha obtés el suport de tots els grups municipals a excepció de l'abstenció del Partit Popular.

Segons ha explicat la portaveu de Guanyar Alcoi, Estefania Blanes, la plataforma es valdria de criteris objectius com "l'estat de manteniment de l'habitatge, els anys d'antiguitat d'aquest, o la disposició d'un certificat energètic" per tal d'establir els preus de referència. Aquesta proposta inclou ademés la possibilitat de bonificacions i rebaixes fiscals per als arrendataris que establisquen preus per davall de l'índex de referència.

Blanes ha al·ludit durant la seua intervenció al 67% de vivendes que es troben buides al centre de la ciutat i el 19% al conjunt de la ciutat, per tal de justificar la idoneïtat de la seua proposta.

Abstenció del Partit Popular

La regidora popular, Amália Payà, ha verbalitzat les discrepàncies de la seua formació, qualificant la mesura "d'intervencionista i ineficaç", d'acord, segons Payà, als exemples registrats en altres localitats.