El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi adjudicarà en 2020 un sistema d'auditories trimestrals per al contracte de la brossa

Vehicles utilitzats per la brigada de neteja d'Alcoi.

Es tractarà d'un servei que s'adjudicarà de manera anual, i que elaborarà els seus informes de control cada tres mesos.

El govern municipal està tramitant la licitació d'un sistema d'auditories trimestrals amb què vetllar pel compliment del contracte de la brossa. Els plans de l'executiu contemplen l'adjudicació del servei a partir del segon trimestre d'aquest 2020.

Així ho ha confirmat el regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, a ARAMULTIMÈDIA, especificant que es tractarà d'un servei que s'adjudicarà de manera anual, i que elaborarà els seus informes de control cada tres mesos. Malgrat que la intenció del consistori era adjudicar el servei amb l'inici de 2020, uns canvis jurídics en l'empresa concessionària de la neteja viària han endarrerit el procés de licitació.

D'aquesta manera es regularitzarà un sistema de control que en 2019 ja va tenir en Alcoi la seua primera experiència pilot, mitjançant auditories realitzades durant la primera meitat de l'any i que van posar en evidència algunes carències en l'aplicació del servei de neteja viària. No obstant això, Silvestre recorda que "des del departament de Medi Ambient també es realitza un seguiment amb recursos propis", que inclou l'ús d'un programa informàtic amb què controlar la tasca tant d'operaris, equips i vehicles que participen en les tasques de neteja de la ciutat.

Balafiament de 170.588 euros

A pesar de les intencions del consistori, el Partit Popular critica que encara no es dispose d'aquest sistema de control, a pesar que l'actual contracte de la brossa va ser adjudicat en maig de 2018. Parlen a més del balafiament de 170.588 euros, corresponents al 4 % del cost anual del contracte, depenent dels indicadors de qualitat a determinar a través del sistema d'auditories del quals l'Ajuntament encara no disposa. "Per la mala gestió del Govern pagarem 170.588 euros corresponents a 2019 sense saber si l'empresa ha complit o no els indicadors", assenyala el líder dels populars Quique Ruiz.