El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S'ajorna l'esport federat que podria tornar amb el derbi Ontinyent 1931-Deportivo Ontinyent

El pròxim partit al Clariano podria ser el derbi entre l'Ontinyent 1931 i el Deportivo Ontinyent. Foto: Vicent Gandia
  • Ontinyent 1931, Deportivo Ontinyent ajornen els seus pròxims partits
  • En bàsquet, s'ajorna l'Eset-Gandia mentre que el club ontinyentí espera el permís de la Federació Espanyola per cercar una pista fora del poble i preparar l'encontre davant Lucentum
  • Els entrenadors i preparadors físics han preparat sessions telemàtiques.
  • El dia 21 de gener es revisarà el tancament perimetral

El tancament perimetral d'Ontinyent d'acord amb el Decret 1/20121 del President de la Generalitat afectarà la quotidianitat dels ontinyentins i ontinyentines a banda de l'hostaleria, el gremi més perjudicat per estes mesures. En l'àmbit esportiu, les restriccions impliquen a totes les instal·lacions esportives de la ciutat, entre elles evidentment el Poliesportiu, els camps de la Puríssima i l'estadi Municipal El Clariano. 

Els acords impossibiliten que els clubs i usuaris habituals d'estes infraestructures esportives puguen fer ús d'elles ni per a competir. Aleshores, com afecta la competició esportiva de clubs com l'Ontinyent 1931, el Deportivo Ontinyent i l'Eset Ontinet?
Pel que fa al Deportivo Ontinyent, la junta directiva, mitjançant el seu president Miguel Ángel Molina, ha emés un comunicat en què anunciava la decisió de paralitzar completament l'activitat del club per la qual cosa, els partits entre el Deportivo Ontinyent i el Villena i el següent davant el Moixent queden ajornats així com molt probablement el Deportivo-Contestano. Cal tindre en compte que el tancament perimetral conclourà dimecres 20 de gener a les 12 de la nit, a expenses de ser revisat per les autoritats competents, un fet que deixaria a l'equip de Natxo Cantó en tan sols dos dies d'entrenament per a un dels partits més importants de l'any com és la confrontació davant els homes de Javi Montava. En estos casos, la Federació Valenciana pot concedir una moratòria perquè tots els equips puguen competir en igualtat de condicions la qual cosa el partit Deportivo-Contestano tindria totes les paperetes per a ser ajornat.
Quant a l'Ontinyent 1931 CF, el club també ha publicat un comunicat on ha demanat l'ajornament dels quatre pròxims partits que tenia previst disputar el quadre de Roberto Bas en estes tres setmanes: el del proper cap de setmana davant el Pinós, dimecres front l'Esides-partit ajornat en el seu moment- davant el Rayo Ibense al Clariano i, com a visitant, a Beniarrés Beniarrés.

Tornar amb un Ontinyent 1931-Deportivo Ontinyent
Estes decisions suposarien, en cas que la situació millore i s'acabara el tancament perimetral, tornar a la competició amb el gran derbi de la capital de la Vall d'Albaida entre Ontinyent 1931 CF-Deportivo Ontinyent.
Per altra banda, altre dels afectats és el bàsquet. L'Eset Ontinet també ha decidit ajornar el partit que els enfrontava aquest diumenge davant el Gandia. No obstant això, els esforços del club ontinyentí, per evitar acumulació de partits ajornats com ja va passar entre els mesos de novembre i desembre, passen per aconseguir el permís de la Federació Espanyola de Bàsquet per poder eixir d'Ontinyent a més de trobar una pista als pobles dels voltants i així entrenar entre setmana.

El Lucentum-Eset ja té data i hora

Si estes gestions arriben a bon port, els col·legials disputaran el partit a la Nucia davant el Lucentum que ja té data i hora fixada, concretament diumenge 17 de gener a les 17 hores. El següent partit a casa davant el Carolinas es valorarà en funció davant la hipotètica finalització del tancament perimetral de la ciutat a més de disposar de pista fora d'Ontinyent per poder entrenar els tres primers dies d'eixa setmana.

Sessions telemàtiques
Un tancament que obrirà les finestres telemàtiques per a dur a terme entrenaments des de casa, dissenyats pels cossos tècnics dels clubs afectats. El que és unànime en tots els sectors esportius de la zona és que en estos moments cal ser responsables i seguir les mesures sanitàries marcades per Generalitat perquè a hores d’ara el més important és la salut.