El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S'ajornen les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi

L'alcalde Francés ha assegurat que "s'haurà d'esperar que la situació es normalitze i se supere la crisi sanitària perquè l'Ajuntament d'Alcoi i l'Associació de Sant Jordi decidisquen unes noves dates".

S'han complit els pitjors presagis. Les festes de Moros i Cristians d'Alcoi han sigut ajornades com a mesura preventiva davant l'expansió del coronavirus. Encara que no es contemplen dates alternatives, es descarta la suspensió definitiva de les Festes, i se celebraran abans que finalitze 2020.

La decisió s'ha comunicat aquest divendres 13 de març en una roda de premsa on han comparegut l'alcalde Toni Francés i el president de l'Associació de Sant Jordi, Juan José Olcina. La compareixença ha tingut lloc minuts després de la reunió al Casal de Sant Jordi on han sigut convocats tots els primers trons de les filaes, i en la qual s'ha pres la decisió d'ajornar les festes. La mesura s'ha acordat de manera unànime per part de les 28 filaes.

S'ajornaran tots els actes relacionats amb la festa de Moros i Cristians, no solament la trilogia. És a dir que ens quedarem sense les Glòries, presentació del cartell i també sense les tradicionals 'entraetes'. L'alcalde Francés ha assegurat que "s'haurà d'esperar que la situació es normalitze i se supere la crisi sanitària perquè l'Ajuntament d'Alcoi i l'Associació de Sant Jordi decidisquen unes noves dates".