El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S’alça l’estat d'alarma i així estem en la comarca

La Comunitat Valenciana és la comunitat autònoma amb la menor incidència de tot el país. | Imatge: http://coronavirus.san.gva.es/estadisticas
  • Actualment, únicament hi ha 10 casos actius per positiu en Covid-19 en tota la comarca de la Vall d'Albaida.
  • La Comunitat Valenciana és la comunitat autònoma amb la menor incidència, amb 41 casos positius per cada 100.000 habitants.

Dissabte a la nit, passades les 23.59 hores, finalitzarà l’estat d’alarma a tot el país. Des del govern valencià s’ha anunciat la intenció de revisar algunes de les mesures de restricció vigents a hores d’ara.

D’acord amb el Reial Decret 926/2020, de 25 d’octubre, pel qual es va declarar l’estat d’alarma amb intenció de “contenir la propagació d’infeccions causades pel SARS-CoV-2”, aquesta mesura adoptada pel govern central finalitzaria “a les 00.00 hores del dia 9 de novembre, sense perjudici de les pròrrogues que puguen establir-se”.

No obstant això, el Consell de Ministres va aprovar, el 3 de novembre de 2020, una pròrroga per un període de 6 mesos, la qual finalitza a les 00.00 hores del diumenge 9 de maig. És a dir, dissabte a la nit, passades les 23.59 hores.

Pel que fa a les mesures restrictives, la Comunitat Valenciana ha anunciat la seua intenció d'endarrerir el toc de queda a les 00.00 hores, així com alçar el tancament perimetral. No obstant això, el govern valencià contempla mantenir algunes de les restriccions amb les quals s’ha intentat frenar l’expansió del coronavirus durant els darrers mesos. Així, es revisarà la mesura que marca en 6 el límit de persones que poden reunir-se amb la possibilitat d’ampliar aquesta xifra a 10.

Els últims mesos, la Comunitat Valenciana ha estat qualificada d'una de les autonomies amb les mesures restrictives més exigents. Potser apostar per una restricció més forta haja estat la causa de les dades enregistrades el dia de hui: la Comunitat Valenciana és la comunitat autònoma amb la menor incidència, amb 41 casos positius per cada 100.000 habitants.

Balears (amb 57 casos per cada 100.000 habitants), Múrcia (amb 70), Canàries (amb 90) i Galícia (amb 95) són les altres províncies que en l’actualitat es mantenen per sota dels 100, mentre que la mitjana espanyola és de 203.

 

SITUACIÓ ACTUAL DE LA VALL D'ALBAIDA