El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Salesians Joan XXIII d'Alcoi: Una escola viva, innovadora i amb 50 anys d'experiència

L'FP, un clàssic actualitzat / Salesians

Els Salesians Joan XXIII d'Alcoi és un d'eixos centres 'de tota la vida' i per a tota la vida. Compta amb una completa oferta formativa que abasta l’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària, Formació Professional Bàsica i Cicles Formatius de Grau Mig. Tot el centre està immers en projectes europeus, projectes d’innovació educativa i amb el reconeixement del nivell +400 dins del model d’excel·lència europeu (EFQM).

El centre, ubicat a la Zona Nord d'Alcoi, té una forta aposta a l’etapa d’Educació Infantil per l’aprenentatge vivencial, gràcies a les grans, renovades i modernes instal·lacions, en plena natura. La seua situació privilegiada, en un extrem de la ciutat envoltats de natura i amb grans espais a disposició de les famílies, ja que les portes del centre continuen obertes i amb l’assistència d’educadors més enllà de les 17 hores. Aquest fet facilita la conciliació familiar.

 


A l’Infantil, a més de poder visitar l’hort escolar i aprendre anglés amb Simon, el seu professor natiu, es duu endavant una forta aposta per l’enriquiment del procés lecto-escriptor i l’estimulació del llenguatge en edats primerenques. Tanmateix, el Departament d’Orientació del centre disposa de psicòleg, mestre de pedagogia terapèutica i especialista en audició i llenguatge que tracten d’afavorir el desenvolupament dels més xicotets i prevenir possibles situacions amb una atenció primerenca ben estructurada.Pel que fa a les etapes d’Educació Primària i Secundària, el compromís del centre amb el desenvolupament afectiu i personal dels alumnes aposta per anar més enllà de les classes. Per tant, hi ha una forta aposta per l’oci i temps lliure amb el seu centre juvenil, on els alumnes se senten com a casa. Tanmateix, existeix una forta aposta pels projectes europeus i tenen reconegut el batxillerat dual americà.

La part més antiga i una de les més arrelades al territori és la Formació Professional. Celebra 50 anys i és coneguda per les nostres comarques congregant a alumnes, futurs treballadors, a les seues aules i tallers. Prop de 400 són els convenis que tenen firmats en empreses de la zona que destaquen, per descomptat, la preparació tècnica i personal que fan que els alumnes que ixen del centre tinguen uns alts índex d’ocupabilitat.Els seus cicles de Formació Professional Bàsica, per a alumnes entre 15 i 17 anys, que serveixen d’iniciació en la Formació Professional per a aquells alumnes que decideixen canviar l’ESO pels aprenentatges professionals, són mecànica de l’automòbil, Informàtica i comunicacions i Serveis comercials.

Pel que fa als seus Cicles de Grau Mitjà, amb l’experiència que comporta dur 50 anys al sector de l’ensenyament professional de la nostra ciutat es valora l’alt grau d’ocupabilitat i l’esperit emprenedor gràcies als projectes de creació d’empresa “MockUP” i a l’impuls de l’emprenedoria i l’esperit innovador. Les seues especialitats són Electromecànica del vehicle, Instal·lacions de Telecomunicacions, Gestió Administrativa i Activitats Comercials.