El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Salesians SVF treballa l’educació emocional a secundaria

Es treballa la consciencia del present (mindfulness), empatia, habilitats socials, control d’impulsos i auto motivació.

L'objectiu és dotar a l'alumnat de ferramentes que els permeten millorar la relació amb ells mateixos i també amb els altres.

El col·legi Salesians Sant Vicent Ferrer vol nutrir al seu alumnat de ferramentes pròpies de la intel·ligència emocional i ho impartint durant tres setmanes consecutives el programa EMOTIUS. Es dirigeix a alumnes de 3er de la ESO en grups reduïts. Es treballa la consciencia del present (mindfulness), empatia, habilitats socials, control d’impulsos i auto motivació.

Els 8 alumnes que participen aprenen així ferramentes que els permeten millorar la seva assertivitat, la relació amb els altres i al mateix temps previndre conductes de risc, disruptives o addictives. Es treballa principalment amb videos i conversació en l'aula per ajudar a expressar emocionalment allò que els inquieta o que els complica el seu dia a dia. L'objectiu final és millorar el benestar amb un mateix i la relació amb els demés.

Aquest programa s’oferta des de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives de l’Ajuntament d’Alcoi en col·laboració del Grup d’Alcohòlics Rehabilitats d’Alcoi, GARA.