El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Salesians SVF treballa l’hàbit lector amb una sessió setmanal de conta contes

La lectura es fa en castellà i valencià de manera que les dues llengües es treballen igual.

L'objectiu és incentivar als més menuts l'amor i passió per la lectura, treballant amb contes, no sols el contingut o l'expressió oral d'aquest sino també mitjançant jocs.

Motivar la lectura en els més menuts és molt important per a la comprensió de la realitat, l’adquisició de llenguatge i el vocabulari i l’expressió escrita i oral. Per aquest motiu, els centres educatius donen una especial importància a les tasques que tenen que veure amb els hàbits lectors. Salesians Sant Vicent Ferrer treballa de continu amb els xiquets i xiquetes per a apropar la lectura a les seves vides, i ho fa amb un taller setmanal de conta contes, impartit per la mestra Carmen Scaits a segon de primària.

Segons narra la mestra, cada conte es treballa durant dues o tres setmanes. La sessió arranca ensenyant el conte i motivant una assemblea en la que es comparteixen les opinions sobre la temàtica que l’alumnat pensa de que pot tractar el conte. D’aquesta manera es treballa l’expressió oral i es dona espai per a l’expressió de diversitat d’opinions.

El següent pas és la lectura. Una vegada acabada s’intenta tractar el tema des de la pròpia realitat amb exemples quotidians: “És una manera de que ells empatitzen amb el protagonista o algun personatge de la història i que siga més fàcil la comprensió i el treball en les sessions pròximes”, explica la mestra. La resta sessions treballaran valors que apareixen al llibre.

La lectura es fa en castellà i valencià de manera que les dues llengües es treballen igual.