El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Samaritas torna a repartir la solidaritat alcoiana entre associacions locals

Donació de les activitats dels Samaritas. Associacions beneficiades, artistes de la subhasta d'art, representants de Samaritas i el regidor de cultura Raül Llopis, en una foto de família.
Al llarg de tot el 2017 s'ha recaptat un total de 17.000 euros per a diferents associacions locals

Amb el campament reial s'han arreplegat 8.200 euros, i amb la subhasta d'art altres 3.200. Tot gràcies a la solidaritat de la gent, i que ara es trasllada en forma de donació econòmica a 4 entitats socials de la ciutat: la llar d'ancians San José, l'associació Teas Asperger Font Roja, el campament Esplai dels Salesians i l'Associació de familiars i malalts d'Alzheimer.

Les monges de la llar de San José, l'associació Tea-Asperger Font Roja-Mariola, el campament Esplai dels Salesians i l'Associació de familiars i malalts d'Alzheimer són les 4 associacions que s'han repartit el recaptat en dos de les accions solidàries de l'associació Samarites: el campament reial i la subhasta d'art.

Tots els beneficiaris s'han mostrat molt satisfets per la donació, i han explicat a què dedicaran aquests diners. Des de l'associació TEAS, per exemple, preparen una escola de pares que done ajuda, normes i pauta a les famílies que tenen un membre diagnosticat amb Asperger. Les monges de la llar de San José han explicat que estan fent millores en l'edifici, i aquests diners els invertiran en la millora de les 5 terrasses. La llar d'ancians San José d'Alcoi compta amb 140 residents, 40 treballadors i 9 monges, que viuen en un edifici de vora 40 anys. I des del campament Esplai organitzaran un any més el campament d'estiu per a xiquets sense recursos, que enguany celebra la seua 40 edició. L'any passat, per exemple, aquest campament va acollir 82 xiquets i 30 monitors, amb una despesa al voltant dels 14.000 euros.

David Ponsoda, per part de l'associació cultural Samarita, explica que tot es dóna a "quatre institucions que fan molt per la nostra ciutat". Per una banda està el recaptat per la venda d'entrades del Campament Reial, que ascendeix a 8.200 euros, i es reparteix a parts iguals entre el campament Esplai i l'associació TEAS. Per altra banda està la subhasta d'art d'artistes alcoians, on es va recaptar un total de 3.200 euros i que es reparteixen entre la llar de San José i l'associació d'Alzheimer.

Ponsoda també ha explicat que al llarg del 2017, amb totes les accions solidàries fetes des dels Samarita, s'ha recaptat quasi 17.000 euros que s'han repartit entre associacions i entitats locals. Enguany es faran més activitats, com ara una visita teatralitzada al cementiri d'Alcoi, prevista per al 16 de juny, i on s'arreplegarà diners per a l'associació de recent creació Coratge, que ajuda a afectats per un ictus.