El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S’amplia el termini per gaudir dels descompte en els preus dels bons d’autobús urbà

L'objectiu és respondre a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna.

Des d'aquest 1 de febrer i fins el 30 de juny es podrà gaudir de nou de la reducció del 50% en els bons multiviatge.

L’Ajuntament d’Alcoi ha decidit prolongar la seva adhesió a les ajudes del Ministeri de Transport per poder oferir la reducció del preu del bitllet al transport urbà. El descompte contempla la reducció del 50% en els bons multiviatge, el 20% mitjançant l’aportació municipal i el 30% per part del Ministeri. Serà efectiu des d’aquest 1 de febrer i fins el 30 de juny.

Aquest descompte ve establit en el Reial Decret del passat 28 de desembre, en el qual van anunciar que es prorrogaven algunes de les mesures establides en el Reial Decret Llei 11/2022, de 25 de juny, pel qual es van adoptar i es prorroguen determinades mesures per a respondre a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna i per a la recuperació econòmica i social de l'illa de La Palma.

El Reial Decret llei estableix un sistema d'ajudes directes, corresponent al primer semestre de 2023, per a la concessió de suport financer a entitats locals que presten servei de transport col·lectiu urbà o interurbà.

El vicealcalde i regidor de Mobilitat Sostenible, Jordi Martínez destaca que “aquestes ajudes serviran de gran ajuda en aquesta època en la qual hem tingut una gran pujada en el preu de l'energia i materials que afecten a tota la ciutadania, però mantenim una cosa que per a nosaltres és molt important i és la política distributiva, és a dir, que les persones amb menys ingressos tinguen més ajudes que les que tenen les rendes més altes”.

 

Els preus en cada bo son els següents:

 • La Targeta Escolar que té un preu de 3 euros al mes passaria a 1,50. Aquest està dirigit a Escolars menors de 17 anys.

 • La Targeta Estudiant que té un preu de 4 euros al mes quedarà en 2 euros. És per a estudiants des dels 17 anys i menors de 27 anys.

La Targeta Et Portem és per a pensionistes i aturats:

 • CL1 Pensionistes i els seus familiars els ingressos mensuals dels quals per cada membre no superen els 532 €. Passa de 3 euros mensuals a 1,50.

 • CL2 Pensionistes i els seus familiars els ingressos mensuals dels quals per cada membre no superen els 798 €. Passa de 4 euros mensuals a 2.

 • Aturat. Aturats i els seus convivents, els ingressos totals dels quals no siguen superiors a una renda bàsica de subsistència (426€/mes). De 3 euros passa a 1,50.

Targeta Et Portem multiviatge

 • Multiviatge per a pensionistes i els seus familiars els ingressos mensuals dels quals per cada membre no superen els 798 €. El preu actual és de 3,80 € en recàrregues de 10 viatges fins a un màxim de 40. Passarà a ser de 1,90 €.

Targeta multiviatge

 • multiviatge per a tota la població. Es poden fer recàrregues de 10 viatges per 5 euros, passarà a tindre un preu de 2,50 euros.