El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Samuel Vidal, a per la Triple Corona en aigües obertes en un mateix estiu

Nadarà les travessies més importants del món: iila de Manhattan a Nova York, illa de Santa Catalina-Los Angeles i creuarà el Canal de la Manxa

La Triple Corona per als amants de la natació en aigües obertes significa fer un esforç suprem. Però si a més el propòsit és realitzar en un estiu les tres proves que la composen, el repte adquireix altres condicionants que només el fan apte per als més forts en aquests escenaris. Això és el que s'ha proposat Samuel Vidal, nadador d'Ibi, com a meta personal i amb un fi solidari. Manhattan, LA i el Canal de la Manxa són els llocs que transitarà per a posar la rúbrica d'un especialista de les llargues distàncies.  

La volta completa a l'illa de Manhattan en Nova York pels rius de la ciutat dels gratacels serà la primera cita. "És la més llarga, uns 48 quilòmetres, però molt ràpida. La foto passant per baix de l'estatua de la Llibertat ha de ser increïble", relata Samuel. Posteriorment, arribarà el torn de nadar 35 quilòmetres des de l'illa de Santa Catalina fins a Los Angeles (Califòrnia). Segons l'iberut la part negativa d'aquesta prova és "la fauna marina de l'entorn". La guinda del pastís és l'Everest de les travessies en mar oberta: el Canal de la Manxa. "És la més dura de les tres per la temperatura de l'aigua i els corrents", especifica. Ahí creuarà l'Atlàntic des de França a Anglaterra. 

El repte, a més, té un caràcter benèfic a favor de l'associació Ultrafondo Solidario. L'entitat alacantina ajuda a pares de fills amb fèmur curt congènit, un defecte de naixement que afecta a un de cada 50.000 xiquets. "Tractarem d'aportar el nostre granit d'arena", declara. 

Per ara, compta amb el suport de l'Ajuntament d'Ibi. Tot i això reclama qualsevol tipus d'ajuda per tal d'abastar aquesta conquesta de la Triple Corona. En cas d'aconseguir-ho, estariem parlant del primer espanyol que ho realitza en un mateix estiu. "Tota una bogeria", com el mateix indica. 

Escrit per Raül Pina