El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sancionat a Alcoi l'amo d'un gos perillós per no tindre'l censat ni amb el xip, i a més, negar-se a posar-li-ho

Imatge d'arxiu de la unitat canina de la policia local, informant sobre la nova ordenança
S'han resol 8 expedients que inclouen un total de 12 sancions per no tindre el gos registrat o amb llicència, o per portar-ho solt. Dos de les sancions han sigut a persones per pixar al carrer

És una de les 12 sancions que s'han posat en l'últim mes a Alcoi per incomplir l'ordenança de tinença d'animals o la d'higiene urbana. També s'ha sancionat dos persones a qui han pillat pixant al carrer.

En aquest cas es tracta d'una sanció greu perquè el gos, considerat potencialment perillós, no estava inscrit en el registre ni tenia xip. Però a més, el propietari es va negar a seguir els requeriments dels agents perquè ho fera.

És una de les 12 sancions que s'han posat en Alcoi en les últimes setmanes per incomplir amb l'ordenança de tinença d'animals o amb la d'higiene urbana. Són 3 sancions lleus, 5 greus i 4 molt greus. La tipologia de les diferents infraccions, lleu, greu i molt greu, es pot consultar ací.

2 de les sancions lleus han sigut per a dos persones a les quals se'ls ha pillat pixant en el carrer. La tercera lleu és per al propietari d'un gos que el portava solt per un parc de la ciutat. Com el gos no és considerat perillós, la sanció és la més baixa. En cap cas es concreta l'import de cada sanció, però en el cas de les lleus, les multes poden anar des dels 30 als 600 euros.

Les 5 sancions greus fan referència a gossos considerats potencialment perillosos. Tenim el cas del titular, amb un propietari que no tenia identificat el gos en el cens municipal i sense xip, però que a més s'ha negat a seguir els requeriments de les autoritats. Les altres quatre sancions són per portar gossos solts o sense morrió en llocs públics. En aquest cas, la sanció oscil·la entre els 600 i els 6.000 euros.

I per últim tenim 4 sancions molt greus que corresponen a casos on els propietaris dels gossos, potencialment perillosos, ni tan sols tenien llicència. La multa en aquest cas pot anar des dels 6.000 als 18.000 euros.

En total, s'han obert 8 expedients amb 12 sancions, ja que alguns dels sancionats acumulen diverses multes. De tot açò s'ha donat vistiplau en l'última Junta de Govern, on també s'han concedit 6 noves llicències per a tindre gossos potencialment perillosos.