El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sanitat destina 21.000 euros per a millorar el consultori auxiliar de la Zona Alta d'Alcoi

Aprovat el conveni perquè sanitat s'encarregue del manteniment i neteja del consultori de la Zona Alta d'Alcoi
Des de la regidoria de sanitat d'Alcoi ho qualifiquen de triomf, ja que fins ara aquest consultori no tenia cap conveni que assegurara el seu manteniment

Serviran per a millorar problemes de filtracions d'aigües i evitar problemes majors com els viscuts en el temporal de principis d'any. Des de la regidoria de sanitat consideren que era injusta la situació d'aquest consultori auxiliar, ja que el manteniment depenia de la capacitat del consistori local. Ara, manteniment i neteja aniran a càrrec de la conselleria de sanitat, amb una inversió de 21.120 euros per al període 2018-2020. S'ha aprovat en l'últim ple del Consell de l'any.

El consultori de la Zona Alta d'Alcoi va estar en l'ull de la polèmica a principis d'aquest 2017 per diversos problemes de manteniment i per les conseqüències del temporal, que van obligar a tancar el consultori durant un temps. Després, en juny, es va reorganitzar el consultori, ajustant la població del barri a la que atendria, i assignant una metgessa i una infermera. Amb aquest pas fet, ja s'ha pogut treballar amb la Conselleria de Sanitat per signar un conveni de col·laboració per tal que Sanitat es faça càrrec del manteniment i neteja d'aquest consultori auxiliar, tal com ho fa en el de Batoi, de característiques similars.

Doncs bé, aquest conveni s'ha aprovat en l'últim ple del consell de l'any, celebrat aquest 29 de desembre. L'import total que s'inclou en el conveni és de 21.120 euros, que es destinaran a tasques de millora necessàries en el consultori. Cal recordar que encara tenen problemes de filtracions, que es posaren en evidència amb el temporal de gener. I des de la regidoria de sanitat expliquen que també tenen al cap altres millores, com el canvi de la porta que ara és automàtica i no evita l'entrada d'aigua quan plou fort.

La regidora de sanitat Aroa Mira s'ha mostrat molt satisfeta per l'anunci fer pel Consell i assegura que és "un triomf pel qual s'ha treballat prou, perquè la situació no era justa". Aroa Mira reconeix que encara queden coses per fer, per exemple, des del barri reclamen un conserge per al consultori. En aquest sentit recorda que és un consultori auxiliar, i que no està previst que des de conselleria assignen més personal, però "en passar festes tenim una reunió pendent amb l'àrea de salut, i ho reclamarem".

El ple del Consell ha donat hui el vistiplau al conveni amb 3 consultoris de la Comunitat Valenciana. A banda del d'Alcoi també s'ha formalitzat el conveni amb Almenara, amb 6.270 euros; i amb Xàtiva, on destinen 55.044 euros. En total els tres convenis, que estaran vigents de 2018 a 2020, suposen una inversió de Sanitat de 82.434 euros. És la fórmula que s'ha buscat perquè es puga prestar l'atenció adequada en els consultoris que estan en locals de propietat municipal. En la Comunitat Valenciana, i segons les dades de Sanitat, hi ha un total de 552 consultoris d'atenció primària que són de titularitat municipal, en un total de 404 municipis. Per a tots ells, en el període 2017-2020, la conselleria de sanitat destina un total de 14.250.000 euros.