El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sanitat manté 58 majors aïllats i confirma 10 treballadors amb símptomes de Coronavirus a la Residència DomusVI d'Alcoi

A partir del divendres 20, s'obri una borsa de professionals sanitaris jubilats o titulats per tal d'ajudar a frenar el virus. Els titulats no cal que tinguen una especialitat

Ja són 11 les persones que han mort per Coronavirus a la província d'Alacant. Així ha confirmat la consellera de Sanitat i Salut Pública, Ana Barceló. Sobre la residència de majors d'Alcoi ha destacat que hi ha 10 treballadors amb símptomes del virus i que manté a 58 majors aïllats. Per tant, el nombre de majors aïllats no ha canviat respecte a ahir. A més, Barceló ha informat que a la residència d'Alcoi no hi ha cap resident hospitalitzat i hi ha dos persones més que estan a la Unitat Hospitalària Domiciliaria, és a dir, ahir eren 8 i hui són 10.

La consellera de Sanitat i Salut Pública, Ana Barceló, ha donat algunes dades actualitzades al territori valencià. Hi ha 195 nous casos amb el virus, dels quals 145 són de la província d'Alacant, 45 de València i 5 a Castelló. Pel que fa a les altes, hi ha 19 altes, concretament, 11 a València, 7 a la província d'Alacant i 1 a Castelló. De les 24 persones que han mort, 11 són de la província d'Alacant, 12 a València i 1 a Castelló.

Cal recordar que la UME està fent tasques de desinfecció de la Residència de majors d'Alcoi i que aquesta ha passat sota el control de la Conselleria de Sanitat. Aquesta també ha reforçat la residència amb 2 infermeres per torn, 2 auxiliars per torn i un metge.

Borsa de professionals sanitaris

Des d'aquest divendres 20 de març, Conselleria obri una borsa de professionals sanitaris jubilats o titulats per tal d'ajudar a frenar el virus. Els titulats no cal que tinguen una especialitat.

Segons Barceló, aquesta plataforma de professionals estarà a la web de la Conselleria i cadascú podrà inclou-re les seues dades.