El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sanitat obri un canal de contacte entre familiars i pacients ingressats

Imatge d'arxiu de l'Hospital

Les famílies amb una persona ingressada han de designar un únic portaveu familiar amb qui s'establirà un horari de cridades, i un canal per a fer-li arribar objectes personals.

Sanitat ha concretat un protocol perquè les famílies que tinguen una persona ingressada en un centre hospitalari puguen tindre contacte virtual o enviar objectes personals que li faciliten l'estada. La consellera ha fet referència als ingressats en hospitals, i concretament pensant en aquells que no disposen o no tenen accés a dispositius digitals per a contactar. S'establiran 2 circuits de comunicació: un entre infermera o metge i la família, i un segon entre el pacient i la família.

Cal determinar un únic portaveu familiar i un telèfon de contacte, i s'establirà una freqüència i horari de cridades. També un canal per fer arribar a les persones ingressades objectes personals que puguen necessitar, des d'elements d'higiene fins a "objectes de confort, fotografies, dibuixos dels nets o llibres". Tot s'organitzarà des del Servei d'Atenció i Informació al Pacient de cada Hospital. I Barceló recorda que diferenciaran "entre les persones amb independència per a l'ús de dispositius i les que no".