El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sanitat reconeix 45 casos de Coronavirus a la Residència de Majors d'Alcoi però no pot "facilitar la dada de com s'ha pogut produir el contagi"

Ha mort una de les persones residents, però segons Ana Barceló "no es pot determinar que haja sigut de Coronavirus".

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha reconegut els 45 casos positius a la Residencia de Majors DomusVi, situada al Carrer Oliver d'Alcoi. Pel que fa a una de les persones que ha estat hospitalitzada i ha mort a aquesta residència d'Alcoi, Ana Barceló ha destacat que "no es pot determinar que haja sigut de Coronavirus". Barceló també ha dit que "s'està investigant" i en aquest moment "no es pot facilitar la dada de com s'ha pogut produir el contagi".

Com ha avançat ARAMULTIMÈDIA durant el matí d'aquest dimarts, la Residència de Majors DomusVi situada al Carrer Oliver d'Alcoi, compta amb un brot de COVID-19. És la primera vegada que des de les institucions ofereixen aquesta dada de forma oficial. També indiquen que hi ha hagut una persona morta, però no poden determinar que haja sigut per Coronavirus.

Pel que fa a la província d'Alacant, han mort per Coronavirus 5 persones, mentre que hi ha 186 contagis a territori alacantí. En tota la Comunitat Valenciana, hi ha 13 morts i 541 casos positius, segons ha informat la Consellera cap a les 17 h.

El seguiment del virus es porta endavant des del govern central des que es va decretar l'Estat d'alarma. Herme Vanaclocha, subdirectora general d'Epidemiologia, reconeix que a "qualsevol persona que presenta símptomes se li fa el seguiment", encara que "si tenen sintomatologia lleu, es quedaran aïllats al seu domicili" i es tindran en compte mesures per als que viuen a la mateixa vivenda. El motiu pel qual els malalts lleus es queden a casa és evitar la saturació d'hospital, i prefereixen "centrar els esforços amb les persones que estan en els hospitals".