El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sanotec, una empresa ubicada en Alcoi especialitzada en tecnologia de control de temperatura per a detectar la COVID

El club de tennis de Muro
  • Són cada vegada més els establiments i empreses que usen aquesta tecnologia per a donar tranquil·litat als seus clients i empleats.
  • Té un dispositiu facial basat en intel·ligència artificial que també detecta si la persona porta màscara posada, generant un avís si el seu doble infraroig detecta febre en el front de la persona.
     

És una empresa que es troba a Alcoi i està especialitzada en la instal·lació de tecnologia de control de temperatura. Un element bàsic en el període de desescalada i convivència amb el virus de la COVID 19. Controla la febra de les persones en els accessos a negocis, comerços o Administracions. La Cambra de Comerç d'Alcoi, o el club de tennis de Muro, per exemple, compten amb d'aquestos sofisticats aparell que "llig" la temperatura sense estar en contacte amb la persona.

Hauran vist tecnologia similar en els aeroports o en grans administracions. La persona s'acosta a la màquina que llig la seua temperatura corporal al moment. Sense contacte físic i amb total transparència. Una ferramenta de control sanitària fonamental hui en dia. Recordem que un dels símptomes principals per a detectar el coronavirus no és un altre que la medició de la temperatura corporal.

Doncs Alcoi hem trobat una empresa, SANOTEC, que està especialitzada en aquesta tecnologia. De moment, poden comprovar el seu fàcil funcionament en la porta d'accés a la Cambra de Comerç d'Alcoi, on hi han instal.lat un controlador de temperatura.

 Cada vegada més habitual

Un aparell que serà habitual a partir d'ara en centres comercials, comerços, restaurants i tot el sector de l'oci.

La tecnologia de control de temperatura podria ser clau en la recuperació i la tornada a la normalitat, ja és habitual veure-la en aeroports o estacions de metro. També són cada vegada més els establiments i empreses que usen aquesta tecnologia per a donar tranquil·litat als seus clients i empleats.

I ja no és necessari que una persona estiga controlant presencialment la temperatura amb la “pistola tèrmica” en mà. Perquè SANOTEC subministra tecnologia de control de temperatura innovadora: dispositius de reconeixement facial i febre, sensors de temperatura, arcs i tòtems de control d'accessos, càmeres termogràfiques.

Sanipad

Així és com es coneix el dispositiu que es pot instal·lar en l'entrada als recintes per al control de temperatura i accés, sense contacte personal i evitant riscos. Disposa de reconeixement facial basat en intel·ligència artificial que també detecta si la persona porta màscara posada, generant un avís si el seu doble infraroig detecta febre en el front de la persona.

Óscar Illán, responsable de SANOTEC, assegura que “amb la pandèmia s'ha disparat l'interés per aquestes tecnologies, estem en una fase en la qual la presa de temperatura i altres mesures de prevenció, pot ser clau per a donar confiança i que tornen els clients als negocis. No ens podíem quedar en pausa fins a l'aparició de la vacuna i hem buscat les solucions tecnològiques de prevenció més innovadores que ja s'aplicaven en altres països”.