El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sant Blai no es queda sense festa a Montaverner

Aquest dilluns s’ha celebrat el dia gran de les Festes de Sant Blai | Foto: Ajuntament de Montaverner
  • Tot i no poder celebrar-se el ball de la bandera ni la processó, el poble de Montaverner ha celebrat les festes en honor a Sant Blai.

  • L’Agrupació Musical de Montaverner (AMM) i la Banda Artístic-Cultural de Montaverner (BACM) han estat les encarregades de les cercaviles.

Tot i les restriccions i mesures de seguretat pròpies dels mesos atípics que ens està tocant viure a conseqüència de la Covid-19, la localitat de Montaverner ha fet tot el possible per venerar el seu patró Sant Blai.

Un any més, els Festers de Sant Blai de 2020, qui no van poder celebrar aquesta festivitat a causa del confinament al qual estava sotmés el país durant el mes d’abril de l’any passat, han hagut de comunicar-se a través de les xarxes socials, afirmant que “estem esperant l’oportunitat d’oferir la nostra Festa amb més ganes i força que mai”.

No obstant això, la situació sanitària que travessem no ha sigut cap impediment per a celebrar les Festes en honor a Sant Blai. Això si, adaptant-se en tot moment a les recomanacions i les restriccions vigents.

Així, aquest diumenge 4 d’abril tenia lloc la Missa de la Resurrecció del Senyor i la cercavila pels carrers del municipi a càrrec de l’AMM (Agrupació Musical de Montaverner). El rés del rosari a l’església, a les 20.30 hores, posava punt final a la jornada. L'endemà, dilluns de pasqua (5 d’abril), el matí començava a les 08.30 hores amb el rés del rosari de l’Aurora a l’església del municipi, una celebració que donava pas a la missa.

A les 11.30 hores del dilluns va tindre lloc la segona cercavila amb motiu de les Festes de Sant Blai, aquesta vegada a càrrec de la BACM (Banda Artístic-Cultural de Montaverner). En finalitzar la Solemne Missa en honor al patró montaverní, una traca va servir per a presentar la col·locació de la bandera de Sant Blai en casa de l’alferes. El dia es donava per finalitzar amb un nou rés del rosari a l’església a les 20.00 hores.