El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S'anul·len les restriccions per Covid a cines, teatres, auditoris, museus, biblioteques, seus festeres i comerços

El debat a les Corts on s'han anunciat les noves mesures

Les noves mesures estaran actives a partir de demà dimarts 28 de setembre, i fins al divendres 8 d'octubre.
 

S'incrementen els aforaments en bars i restaurants, i es permet de nou el ball. Ho ha anunciat el President de la Generalitat en el debat de política general de hui a les Corts. Les noves mesures entraran en vigor demà 28 de setembre.

Des de la Generalitat anuncien les noves mesures com un gran pas cap a la nova normalitat.

 

 

I és que decauen les restriccions en molts sectors. Tot el cultural: cinemes, teatres, auditoris, museus i biblioteques. També als comerços, i a les seus festeres.

Pel que fa a l'Hostaleria, s'amplia l'aforament en interior fins al 75 per cent, i les taules poden ser de 10 persones. Torna l'horari de tancament que tinga en llicència cada establiment, i es permet l'ús de la barra assegut. I respecte a l'oci nocturn, a més de les mateixes normes que per a l'Hostaleria, es permetrà el ball en zones assignades, i s'amplia l'horari fins a les 5 de la matinada. També s'han iniciat converses amb el sector de l'oci nocturn per a una possible implantació del passaport Covid-19.

Respecte als esdeveniments esportius, s'elimina el nombre màxim de persones. En les lligues professionals l'aforament serà del 40 per cent en pavellons i del 60 per cent en estadis a l'aire lliure.

Demà dimarts 28 de setembre entren en vigor aquestes noves mesures, i també està previst que es tanquen els dos centres de vacunació massiva de les nostres comarques, el d'Alcoi i el d'Ibi.