El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S'anuncia un increment de plantilla de 24 professionals per a l'Emilio Sala i el Preventori d'Alcoi

La residència Emilio Sala és, juntament amb Mariola del Preventori, una de les que rebrà l'increment de plantilla a partir de juliol
A tota la província d'Alacant les noves places previstes són 52, per a un total de 8 residències

En concret són 12 noves places per a la residència Emilio Sala i altres 12 per al Preventori d'Alcoi. La incorporació està prevista a partir del mes de juliol, i es cobriran llocs de personal sanitari però també de servicis o administratius. Es compleix així amb una de les majors reivindicacions d'aquest col·lectiu, unes protestes que han sigut especialment intenses des d'Alcoi.

La residència de majors Emilio Sala incrementarà la seua plantilla en 12 persones. El mateix número per a la residència Mariola del Preventori. A les nostres comarques també hi ha prevista 1 nova plaça per al CEAM de Castalla. En total 25 noves places per a incrementar les plantilles dels centres de majors de l'Alcoià i el Comtat. A tota la província es preveu incrementar la plantilla amb 52 places, tant de personal sanitari, com administratiu, direcció o servicis. Les incorporacions es preveuen a partir del mes de juliol.

Des de la conselleria d'igualtat i polítiques inclusives asseguren que aquest pla d'increment de plantilla vol, "dins de les limitacions establides pel Govern d'Espanya, que impossibilita incrementar la plantilla de forma més estable, donar resposta a les qüestions que es consideren més urgents perquè afecten els drets que tenen les persones". No debades, la necessitat de més personal en els centres de majors és tan sols una de les reivindicacions que s'han fet des d'aquest col·lectiu, i amb més intensitat si cap des d'Alcoi, on s'ha creat l'Associació de Personal Sanitari Independent (APSI); o on hem vist cada dimarts durant els últims cinc mesos les concentracions de les treballadores del Preventori. Unes concentracions que, per cert, es van paralitzar precisament pel compromís de la Generalitat de, entre altres, incrementar les plantilles. La reivindicació alcoiana ha vist resposta, ja que quasi la meitat de l'increment de plantilla previst a tota la província es destina a les nostres comarques.

Per a costejar aquests 52 nous treballadors, els pressupostos del 2018 de la Generalitat preveuen una partida de 728.400 euros. L'anunci l'ha fet la secretària autonòmica de Servicis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando, en una visita que ha fet a una residència de la capital alacantina. Ferrando explica que el disseny de les plantilles dels centres es va fer "en el seu moment per a centres amb elevats percentatges de persones no dependents", però les plantilles "no estan adaptades a la realitat actual", amb residents amb "dependències moderades i greus, la qual cosa fa necessari adequar el número de professionals que presenten els seus servicis en aquestes instal·lacions".

A més dels dos centres alcoians i el de Castalla, aquesta millora de ràtios també afecta, segons expliquen des de conselleria, a les residències Alacant, La Florida i la de Torrevella. També s'amplia la plantilla en els Centres Especialitzats d'Atenció a Majors (CEAM) de Pego i Callosa d'En Sarrià.