El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Saps com ha sigut el Ban Reial d'Alcoi aquests últims 25 anys? Ho han contat a una taula redona els seus protagonistes

Multitudinari acte / R. Lledó
Vora 100 assistents han estat a Àgora

En la taula redona han participat persones que van ser precusors i creadors de l'actual estructura del Ban Reial. Francisco González, un dels creadors del Ban en 1993, ha destacat que "preferien un ambaixador de pau" i deixar de costat els "soldats, cascs i cornetes... no agradava aquesta temàtica"

L'acte ha començat amb gran quantitat d'imatges d'aquests últims 25 anys. Cal recordar que va haver-hi un abans i un després de 1993. L'Àgora ha estat de gom a gom per veure la taula redona nomenada 'Ban reial: un antic acte, una renovada il·lusió'. Un quart de segle dóna per a molt.

Rafael Sempere, del grup de danses Carrascal, i el comunicador Juan Enrique Ruiz s'han encarregat de conduir i moderar la taula redona. En la taula redona han participat persones que van ser precursores i creadores de l'actual estructura del Ban Reial. Francisco González, un dels creadors del Ban en 1993, ha destacat que "preferien un ambaixador de pau" i deixar de costat els "soldats, cascs i cornetes... no agradava aquesta temàtica".

També han participat personalitats com és el cas de Raül Llopis, regidor de Cultura; Orfeo Soler (fill del creador de la carrossa de l'Ambaixador, Alejandro Soler); Moisés Olcina (creador dels arranjaments que acompanyen al poble); o Juana Plaza, del Grup de Danses Carrascal, entre altres.