El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Saps que pot fer l'OMIC d'Alcoi per les persones consumidores? T'ho expliquen a un vídeo

La figura de "persona consumidora vulnerable" s'ha inclós en la Llei de Defensa de Consumidors i Usuaris.

La Covid-19 ha fet que el comerç i la forma de consum canvie. L'OMIC d'Alcoi ha creat un vídeo per tal de commemorar el Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores, que se celebra aquest 15 d'abril. Cal destacar que a principis de 2021, la figura de "persona consumidora vulnerable" s'ha inclós en la Llei de Defensa de Consumidors i Usuaris.

L'OMIC d'Alcoi vol protegir a les persones consumidores. La principal novetat quant al consum és que s'ha reconegut la figura de "persona consumidora vulnerable". El seu perfil pot canviar, però arran de la Covid-19 comprén menors, persones d'avançada edat, amb baix nivell de digitalització, amb discapacitat funcional, intel·lectual, cognitiva o sensorial o amb dificultats per la falta d'accessibilitat de la informació. A Alcoi, l'OMIC funciona des de 1986.


El principal objectiu és el dret a la informació quant als productes. Altres són la protecció davant dels riscos que puguen afectar a la salut o la seguretat, protecció davant de pràctiques o clàusules abusives en els contractes, representació dels nostres interessos mitjançant associacions i federacions de consumidors, i la protecció especial davant de situacions d’inferioritat, subordinació o indefensió.


Durant l'any passat l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor, OMIC, va atendre un total de 2.795 consultes, que han derivat en 707 reclamacions, 1 denúncia en el sector de pell tèxtil i calçat i 10 queixes presentades en bancs, transports, telèfon, pell, tèxtil i calçat, hostaleria i serveis sanitaris. En total l'OMIC ha recuperat 83.890,90 euros per a la ciutadania durant 2020.


Teresa Sanjuan, regidora de Defensa de la Ciutadania i Informació, indica que “volem donar a conéixer aquest servei municipal i a les persones que treballen en ell, i animar a la ciutadania a fer ús d’aquest servei tan necessari... Esperem que us agrade!”