El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Satisfacció en la UNDEF per la modificació de la normativa de la pólvora

Algunes festes de Moros i Cristians, com Benissa la passada setmana, hagueren de suspendre els actes d'arcabusseria per no tindre temps suficients.
 

Animen a les comparses, juntes festeres i filaes a contar les novetats als festers i animar-los a participar en els actes d'arcabusseria.

Des de la Unió Nacional d'Entitats Festeres de Moros i Cristians mostren molta satisfacció per la modificació en la normativa de la pólvora, i que relaxa lleugerament els terminis per a tindre pólvora en casa. I és que se soluciona un problema que tenien molts municipis festers. La presidenta de la UNDEF Pepa Prats ha posat l'exemple de Benissa, fa una setmana. Per a complir els terminis de l'anterior normativa havien de repartir la pólvora el dia 24, però era festiu i els camions de mercaderies perilloses no poden repartir, així que hagueren de suspendre tots els actes d'arcabusseria. Amb la modificació en la normativa, esta situació no tornarà a passar. I el recent canvi afecta festes que ja estan calfant motors, com Sant Blai a Alacant.

A les nostres comarques, les pròximes festes de Moros i Cristians són les de Cocentaina, tot i que com explica Pepa Prats, en este cas tenien temps per a repartir la pólvora però "ara tindrem més tranquil·litat".

Pepa Prats insta les juntes festeres a transmetre les novetats als festers, i que s'animen a participar en els actes d'arcabusseria, perquè la pólvora en la Festa "és la nostra essència, la nostra cultura".

Aconseguida esta reivindicació, des de la UNDEF asseguren que ja estan en marxa amb altres projectes "en els que barallem fa anys", però no s'ha volgut avançar res més de moment.