El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

SEAT busca talent en el Campus d'Alcoi de la UPV

Presentació del 'Seat Textile Challenge' en les instal·lacions del Campus d'Alcoi de la UPV aquest 28 de febrer.

Les bases del concurs es troben en la següent direcció.

La marca fabricant d'automòbils ha convocat un concurs mitjançant la càtedra AITEX-UPV perquè els estudiants de la politècnica facen aportacions en matèria de disseny tèxtil al món de l'automobilisme. El concurs contempla 3.000 euros en premis i la possibilitat de realitzar pràctiques en la firma establerta en Martorell.

Tal com asseguren els responsables del projecte, "l'objectiu és premiar les idees més innovadores, proposades a l'empresa SEAT, enfocades al desenvolupament de noves funcionalitats mitjançant l'aplicació de productes tèxtils els seients dels vehicles". El repte, anomenat 'Seat Textile Challenge', està enfocat per als alumnes que en el present curs acadèmic estiguen cursant qualsevol titulació de grau o màster en la Universitat Politècnica de València. Es contempla un primer premi de 2.000 €, i un segon de 1.000 €.

Els alumnes del Campus d'Alcoi de la UPV poden participar en 4 tallers emmarcats dins del 'Seat Textile Challenge', el primer, aquest 28 de febrer, per a definir i presentar el repte; el segon, en març, de tall creatiu; en abril un tercer taller per a definir el prototip; i un últim taller en maig per a presentar el projecte definitiu. La final tindrà lloc entre els mesos de maig i juny en la seu de SEAT en Martorell.

La iniciativa s'ha presentat aquest 28 de febrer conjuntament a les instal·lacions d'AITEX i del Campus d'Alcoi de la UPV, amb la presència de representants de la firma catalana. L'executiva de SEAT María José López ha assegurat que existeix la possibilitat que els projectes puguen ser implementats en futurs dissenys d'automòbils de la marca. Per a Pablo Díaz, del departament d'Enginyeria Tèxtil i Paperera de la UPV, "aquesta mena d'activitat juga un paper complementari respecte a la formació universitària, a la vegada que ajuda a desenvolupar competències transversals entre els estudiants".